Ai gânduri de însurătoare sau măritiş? Cursuri pentru logodnici, organizate în Dieceza catolică de Iaşi

joi, 18 august 2022, 20:40
1 MIN
 Ai gânduri de însurătoare sau măritiş? Cursuri pentru logodnici, organizate în Dieceza catolică de Iaşi

Tinerele cupluri din Dieceza de Iaşi care vor să se căsătorească au şansa de a urma cursuri pentru logodnici, organizate de Oficiul pentru Pastoraţia Familiei din cadrul Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi. Unul dintre acestea a avut deja loc sâmbătă, 13 august, la Centrul „Gaudium et Spes” de la Traian, judeţul Neamţ, fiind încă două programate în acelaşi loc pe 27 august şi 24 septembrie.

 Cursurile de formare umană pentru logodnici, aşa cum sunt denumite, erau menite să fie organizate în toate cele 11 centre decanele, dar din motive logistice o partea au fost comasate pentru ca să participe mai mulţi tineri, indiferent de distanţa de unde vin din Dieceza de Iaşi. „Anul acesta, până în acest moment, la capătul ediţiilor propuse, au călcat pragul acestei iniţiative 122 de cupluri, din diferitele parohii ale diecezei.

Date fiind ecourile pozitive şi ţinând cont de imposibilitatea unor tineri de a participa, din motive de muncă sau de distanţă, aflându-se în străinătate, Oficiul pentru Pastoraţia Familiei continuă să organizeze cursurile pentru logodnici la centrul de la Traian”, au transmis reprezentanţii Episcopiei. Cursurile încep la ora 9.00 şi durează în mod obişnuit până la ora 16.00, iar acolo unde sunt mai mulţi tineri care nu pot participa, o echipă de la Oficiul pentru Pastoraţia Familiei se poate deplasa, la cerere, pentru a organiza o întâlnire specială. 

Comentarii