Al şaselea transfer al iernii la Politehnica este un portar

Trupa lui Grozavu se mută în Bucureşti.

miercuri, 10 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Al şaselea transfer al iernii la Politehnica este un portar

Căderile masive de zăpadă din ultimele zile au dat peste cap planurile echipei de fotbal Politehnica Iaşi, care intrase în cantonament, la Iaşi, vinerea trecută. După ce luni s-a pregătit la o sală de forţă şi în Sala Liceului cu Program Sportiv Iaşi, iar marţi dimineaţă pe un teren sintetic acoperit, Poli a încheiat ieri stagiul de pregătire centralizată de la Iaşi. Asta şi pentru că terenurile de antrenament din Copou erau acoperite ieri dimineaţă de un strat de zăpadă de aproape jumătate de metru, dublu faţă de cel depus pe terenul principal al Complexului „Emil Alexandrescu”.

În aceste condiţii, Politehnica a decis să plece vineri la Bucureşti, unde va sta cantonată până joia viitoare, când se va efectua deplasarea la Sfântu Gheorghe, pentru meciul de pe 19 ianuarie, cu Sepsi, din etapa a XXII-a a Ligii I de fotbal.

În capitală, Iaşul vrea să dispute şi două partide amicale, cu echipe bulgăreşti de primă ligă, Lokomotiv Sofia (locul XIII din 16 cluburi) şi ŢSKA 1948 Sofia (locul V). Până la plecarea la Bucureşti, Politehnica se va antrena astăzi şi mâine în diferite săli din Iaşi.

Din lotul care se pregăteşte sub comanda lui Grozavu face parte şi un portar nou, Cătălin Vlad Căpăţînă. Născut pe 30 august 2002, Căpăţînă vine de la CSM Reşiţa, din Liga a II-a. El a aparţinut până vara trecută de Sepsi Sfântu Gheorghe, care l-a mai împrumutat la Voinţa Lupac (2021-2022) şi CSM Reşiţa (2022-2023), reşiţenii luându-l definitiv, gratis, vara trecută. Fotbalistul cu o prezenţă în eşalonul doi şi două în Liga a III-a va fi al treilea portar al Iaşului, după Silviu Lung şi Ionuţ Ailenei, în condiţiile în care despărţirea de Risto Jankov este iminentă.

Căpăţînă este al şaselea transfer al iernii la Poli, care i-a mai adus până acum pe fundaşul dreapta nord-macedonean Todor Todoroski (Zalaegerszeg, Ungaria 1), stoperul franco-algerian Rachid Bouhenna (Ionikos Nikeas, Grecia 2), stoperul Alexandru Core (Viitorul Pandurii Târgu Jiu), mijlocaşul central german Hamza Saghiri (Viktoria Koln, Germania 3) şi extrema braziliană Allanzinho (FC Santos, Brazilia 2).

Politehnica mai caută acum un atacant, în condiţiile în care situaţia italianului Martin Boakye (Olmaliq, Uzbekistan 1), care a semnat cu Iaşul, dar nu a ajuns în Copou, nu s-a limpezit. Totodată, este vizat şi un jucător care să le poată crea concurenţă lui Andrei Gheorghiţă şi Ştefan Ştefanovici, principalii vizaţi pentru acoperirea regulii „under 21”. 

Comentarii