Aleksandr Lukașenko cerșește ajutor din partea lui Putin după sancțiunile UE în cazul avionului deturnat

vineri, 28 mai 2021, 12:27
1 MIN
 Aleksandr Lukașenko cerșește ajutor din partea lui Putin după sancțiunile UE în cazul avionului deturnat

Aleksandr Lukașenko, liderul Belarusului, merge vineri în Rusia pentru a-i cere ajutorul lui Vladimir Putin, în contextul sancțiunilor anunțate de UE, după ce a deturnat un avion al companiei Ryanair, pentru arestarea unui jurnalist.
 

Duminică, 23 mai, o aeronavă Ryanair care circula pe ruta Atena – Vilnius, la bordul căreia se aflau 171 de pasageri, a fost forțată să aterizeze pe aeroportul din Minsk deoarece în ea se afla Roman Protasevici, un jurnalist opozant al regimului Lukaşenko. Acesta, în vârstă de 26 de ani, a fost reținut de îndată ce a coborât din avion.

Înainte de a ieși din spațiul aerian al Belarusului, un pasager a lansat o alarmă cu bombă. Un avion de luptă Mig-29 a fost lansat din Minsk, iar avionul de pasageri a fost forțat să aterizeze. Ulterior, alarma cu bombă s-a dovedit a fi falsă, scrie tion.

Ca urmare a acestei acțiuni, Uniunea Europeană a decis să impună mai multe sancțiuni Belarusului, recomandând companiilor aviatice să ocolească spațiul său aerian.

În acest context, Lukașenko merge vineri în Rusia pentru a-i cere ajutorul lui Vladimir Putin. Discuțiile vor viza relațiile economice.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii