Ambasadorul SUA a conferenţiat la UAIC şi a criticat starea infrastructurii din România

sâmbătă, 08 decembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Ambasadorul SUA a conferenţiat la UAIC şi a criticat starea infrastructurii din România

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a conferenţiat ieri la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, fiind invitat să ia parte la Conferinţa internaţională de ştiinţe politice anuală ce este organizată de Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice sub denumirea „Dezvoltare Internaţională şi Democratizare”. 

Conferinţa a ajuns deja la cea de-a şaptea ediţie şi are grup ţintă studenţi, masteranzi, doctoranzi, cercetători, specialişti în ştiinţe politice, relaţii internaţionale şi studii europene, cât şi sociologie, istorie, studii culturale, jurnalism, antropologie politică, geografie socială sau politică. Ambasadorul a declarat la Iaşi că e preocupat de intervenţia Rusiei asupra celor trei nave ucrainene, că din cunoştinţele sale, atât conducerea SUA, cât şi cea a României, monitorizează cu atenţie situaţia respectivă şi au condamnat acţiunile luate de armata rusă, punând şi accentul pe faptul că România ar avea nevoie în momentul de faţă de o mai bună infrastructură.

„Sunt bucuros că m-am întors la Iaşi şi sunt onorat că pot participa la o conferinţă care tratează teme legate de dezvoltarea regională şi de democratizare. Sunt multe semne de întrebare din partea multor ţări, inclusiv a României, legate de schimbările care au loc şi de calitatea vieţii sau a societăţii. Pentru oamenii de afaceri care desfăşoară activităţi în România, infrastructura este foarte importantă, pentru cei care produc aici este vitală, iar din păcate, aceasta este deficitară, şi se resfrânge asupra dezvoltării ţării voastre“, a declarat Hans Klemm. Evenimentul la care a participat ambasadorul a avut loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” de la UAIC, acesta fiind membru al Serviciului Extern din cadrul Departamentului de Stat al SUA, absolvent al Universităţii Stanford, al unui program de master în domeniul politicilor de dezvoltare internaţională, licenţa finalizând-o la Universitatea Indiana.

Comentarii