Apartamentul de lux deţinut de Volodimir Zelenski în Crimeea a fost scos la vânzare de ruşi

sâmbătă, 16 septembrie 2023, 16:18
1 MIN
 Apartamentul de lux deţinut de Volodimir Zelenski în Crimeea a fost scos la vânzare de ruşi

Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea au declarat sâmbătă că intenţionează să vândă aproximativ 100 de proprietăţi ucrainene, inclusiv una aparţinând preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Reuters. „Acestea sunt spaţii rezidenţiale, inclusiv apartamentul cuplului Zelenski, unităţi de tratament balnear, facilităţi comerciale şi comerciale”, a spus Konstantinov sâmbătă, potrivit CNN. Vladimir Konstantinov, preşedintele parlamentului pro-rus din Crimeea, a declarat că proprietăţile naţionalizate vor fi vândute „în curând” şi că autorităţile au organizat primele opt licitaţii pentru proprietăţile unor oameni de afaceri ucraineni.

Contractele de vânzare s-au ridicat la peste 815 milioane de ruble (8,51 milioane de dolari), a declarat Konstantinov într-o declaraţie pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea au declarat în februarie că au naţionalizat aproximativ 500 de proprietăţi în Crimeea, inclusiv unele aparţinând unor politicieni şi personalităţi ucrainene de rang înalt.

Crimeea, recunoscută la nivel internaţional ca parte a Ucrainei, este anexată ilegal de Moscova din 2014, cu opt ani înainte de invazia sa pe scară largă a Ucrainei. Autorităţile instalate de Moscova în Crimeea au naţionalizat pe 24 mai apartamentul de lux din Crimeea al familiei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit şefului acestei regiuni, Serghei Aksionov. „Aşa cum am promis, duşmanii Rusiei nu vor face bani în Crimeea rusă”, a adăugat Aksionov.

Vezi mai multe detalii pe hotnews.ro

Comentarii