Asfalt fin ca în palmă pe o porțiune de 25 km între Blăgești și Cotnari

sâmbătă, 06 iunie 2020, 01:57
1 MIN
 Asfalt fin ca în palmă pe o porțiune de 25 km între Blăgești și Cotnari

Unul dintre cele şapte segmente de drum judeţean modernizate cu bani alocaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală a fost finalizat. Este DJ 281C, de la intersecţia cu DN 28A (Blăgeşti) până la intersecţia cu DN 28B (Cotnari) prin Hărmăneşti, Todireşti, Coasta Măgurii şi Cotnari. Recepţia lucrărilor pe cei 25 km s-a făcut ieri.

Pe lângă carosabilul nou, constructorul a montat 29 de podeţe şi peste 1500 de metri liniari de parapet metalic flexibil, a realizat semnalizarea rutieră şi a amenajat peste 7000 mp de trotuare, inclusiv staţiile de autobuz. Pentru acest proiect, care a costat 50 de milioane de lei, executantul asigură o garanţie de trei ani.

Aşa cum am relatat, acest segment ar putea să facă parte dintr-o rută ocolitoare, atunci când şi partea dinspre municipiul Iaşi va fi gata, la sfârşitul anului viitor. Deşi mai lung cu aproape 30 km, traseul pe prima parte a Axei Iaşi-Suceava şi apoi de la Cotnari pe DJ 281C va fi singura alternativă la „gâtuirile“ de pe DN 28/E583 de la Podu Iloaiei şi Tg. Frumos.

Dintre cele şapte obiective de investiţii din PNDL, au mai fost finalizate un segment de 2,6 km pe DJ 248A, de la intersecţia cu DC 73 (Grieşti) până la limita judeţului Vaslui, şi unul de 1,2 km pe DJ 281, între Spinoasa şi Belceşti. Celelalte patru proiecte sunt în diferite stadii de lucru.

Comentarii