Asociații unor firme s-au trezit cu polițiștii pe cap din cauza mișmașurilor pe care le făceau

vineri, 04 mai 2018, 02:00
1 MIN
 Asociații unor firme s-au trezit cu polițiștii pe cap din cauza mișmașurilor pe care le făceau

Asociaţii mai multor firme din Paşcani, Hârlău şi Ciurea au primit vizita poliţiştilor într-un dosar instrumentat de procurorii din Maramureş cu un prejudiciu în valoare de 500.000 de euro şi în care sunt vizaţi 40 de ad­ministratori de firme din 11 judeţe. Aceştia sunt cercetaţi pentru infracţiuni economice.

Poliţiştii din Maramureş şi cei din Iaşi au făcut 67 de percheziţii domiciliare în judeţele Mara­mureş, Bistriţa-Năsăud, Iaşi, Satu Mare, Cluj, Galaţi, Botoşani, Neamţ, Mureş, Buzău şi Vaslui. În urma percheziţiilor făcute în Iaşi, poliţiştii nu au dus la cercetări nicio persoană.

„Percheziţiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Servi­ciului de Investigare a Criminalităţii Eco­nomice din cadrul IPJ Maramureş. Sunt efectuate cer­cetări pentru falsificare de instrumente oficiale, folosirea de instrumente oficiale false, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală. În fapt, în urma cercetărilor a reieşit că, în perioada 2014 – 2015, un număr de 40 de persoane, reprezentanţi a 53 de socie­tăţi comerciale, ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, pentru cei care ar fi dedus sau compensat ilegal TVA, şi astfel ar fi diminuat artificial obligaţiile fiscale“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii