Avancronica meciului de mâine al Naţionalei – Cu o remiză în duelul cu Israelul, de pe teren neutru, România merge la Euro 2024

vineri, 17 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Avancronica meciului de mâine al Naţionalei – Cu o remiză în duelul cu Israelul, de pe teren neutru, România merge la Euro 2024

Având noroc din plin atât la tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European de fotbal din 2024, cât şi pe parcursul meciurilor jucate până acum, echipa naţională a României este la un pas de a obţine viza de calificare la turneul final. Acesta va avea loc anul viitor, în Germania.

Pentru a ajunge la competiţia la care vor participa 24 de formaţii, de trei ori mai multe decât în 1984, tricolorii au nevoie doar de o remiză în disputa de sâmbătă, cu Israel. Din cauza războiului în care sunt implicaţi israelienii, duelul care trebuia să aibă loc într-un oraş din Israel se va derula pe teren neutru, în Ungaria.

Chiar dacă România va pierde mâine, şansele de calificare nu vor fi compromise, pentru că israelienii vor rămâne la un punct în spatele reprezentativei pregătite de Edi Iordănescu. Astfel, dacă în ultima rundă a preliminariilor, în care joacă acasă, cu Elveţia, tricolorii fac acelaşi rezultat ca Israel în Andorra, România se califică.

La ora actuală, clasamentul grupei I a preliminariilor Euro 2024 arată astfel: 1. Elveţia 16 puncte (21-9); 2. România 16 (13-4); 3. Israel 12 (8-9); 4. Kosovo 10 (9-8); 5. Belarus 6 (7-14); 6. Andorra 2 (3-17).

În caz de egalitate de puncte, vor conta rezultatele directe (în tur, la Bucureşti, România – Israel a fost 1-1, remiză, 2-2, fiind şi în Elveţia – România, în timp ce duelurile Elveţia – Israel s-au încheiat cu 3-0 şi 1-1), iar apoi golaverajul.

Mai sunt de jucat: Israel – România, Elveţia – Kosovo, Belarus – Andorra (sâmbătă); România – Elveţia; Andorra – Israel; Kosovo – Belarus (marţi).

În Germania merg primele două clasate din cele zece grupe preliminare. Celelalte patru locuri sunt rezervate ţării gazde şi celor trei câştigătoare ale barajelor din Liga Naţiunilor. Partidele României vor începe la ora 21:45. Cea de mâine va fi transmisă de Prima TV, iar duelul de marţi pe Antena 1. 

Comentarii