Avem zboruri directe Iaşi – Cluj. Se anunță și o cursă regulată Iaşi – Constanţa

marți, 12 iunie 2018, 02:00
2 MIN
 Avem zboruri directe Iaşi – Cluj. Se anunță și o cursă regulată Iaşi – Constanţa

Autorităţile ieşene au inaugurat ieri zborul direct Iaşi – Cluj, ocazie cu care a fost anunţată şi posibilitatea unei curse regulate Iaşi – Constanţa. Cel puţin aşa a susţinut preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, dar o astfel de cursă ar putea fi introdusă abia din 2019.

„În curând, respectiv anul viitor, va fi cursă regulată între Iaşi şi Constanţa, iar atunci Iaşul va fi conectat cu toate regiunile ţării“, a spus Maricel Popa.

La rândul lor, reprezentanţii Tarom au precizat că sunt încrezători în faptul că zborul Iaşi – Cluj va ajunge la maturitate într-un timp foarte scurt.

„Avem ca exemplu cursa Iaşi – Timişoara deschisă de curând, acum aproximativ două luni, iar despre această cursă vă pot spune că, încă de la început, a fost un succes, încărcătura acestor zboruri a fost peste 90% încă de la primele zboruri. Zborul inaugural (Cluj – Iaşi de ieri, n.r.) are o încărcătură de peste 70%“, a declarat Raluca Zomoniţă, director de operaţiuni sol din cadrul Tarom.

Şeful Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu, şi-a exprimat speranţa că ruta directă Iaşi – Cluj va fi profitabilă şi pentru Tarom aşa cum a fost şi pentru Blue Air anul trecut.

„Sunt urmărite atât segmentul de business, acel segment IT care este la fel de important şi pentru Cluj, dar este şi un alt segment – cel universitar. Relaţiile dintre universităţile ieşene şi cele din Cluj sunt foarte strânse şi generează un trafic aerian consistent“, a comentat şeful aerogării ieşene, Cătălin Bulgariu.

Despre cursa Iaşi – Constanţa, Bulgariu a menţionat că discuţiile sunt purtate tot cu Tarom.

Comentarii