Aventurile familiei Virusescu în ţara noastră

vineri, 06 martie 2020, 10:44
3 MIN
 Aventurile familiei Virusescu în ţara noastră

* Amu cică era într-o ţară asiatică un virus… Un virus respectabil, la casa lui, cu peri aspri, mai ales pe faţă şi în regiunea axilară. Avea nevastă, o virusoaică trupeşă cu perişorii ondulaţi lunar la coafor, şi milioane de viruşei. Viruşeii-băieţei le trăgeau de codiţe pe viruşelele surori, care îi pârau părinţilor. Familia de viruşi nu se lăuda cu strămoşii, fiind dintr-o tulpină nouă (cercetătorii se zbăteau să afle de unde veneau ei, din care laborator, dar în zadar). Luată de o pală de vânt, familia Virusescu a fost dusă până într-o hală în care se ambalau tenişi…

* De o oră Costan Donose umbla cu soţia prin mall; doamna îşi cumpărase rochii şi parfumuri, iar acum aştepta să probeze el nişte tenişi. Costan a ieşit fericit, cu tenişii noi în picioare şi cu pantofii vechi în pungă, apoi cei doi au plecat spre casă.

* Membrii familiei Virusescu s-au pomenit într-un ciorap purtat de un domn care îşi cumpărase dintr-un mall tenişi originali. După patru zile, Costan Donose ţinea ciorapii în mână, lângă coşul cu rufe; i-a privit şi a decis că mai merg o tură. Viruşii au decis că n-ar rezista la spălat, dar nici în şoseta domnului Donose, deci şi-au făcut vânt pe prima pală de curent şi au ieşit pe geam, în lume, spre noi aventuri…

* Lumea în care ajunseseră părea făcută anume pentru ei: un sistem sanitar căzut la pământ, cu miniştri puşi pe şpagă, dezinfectante în care se simţeau cu toţii ca într-o binefăcătoare saună etc. Oamenii erau primitori, se adunau de dimineaţa prin diverse încăperi, la mese, şi consumau ceva din pahare, după care vorbeau tare, strănutau, tuşeau, se mai şi pupau, aşa că viruşii circulau de la unul la altul în voie… Ştim că nu există povestire ori film care să mulţumească pe toţi, aşadar vă prezentăm mai multe finaluri, dintre care să alegeţi:

* Locuind în diverşi cetăţeni, viruşii din povestea noastră 1) se obişnuiesc cu alcoolul şi nu mai pot fi distruşi de substanţele dezinfectante, devin tot mai puternici şi ajung să pună stăpânire pe planetă / 2) se obişnuiesc cu alcoolul şi devin dependenţi, tatăl virus pleacă tot mai devreme de acasă, să intre în trupurile unor consumatori, viruşeii o apucă pe căi greşite, virusoaica îl părăseşte şi toţi se transformă, treptat, în viruşi de guturai / 3) se dezvoltă fericiţi până pe 9 Martie, când sunt ucişi de câte 40 de pahare de dezinfectant / 4) se dezvoltă fericiţi şi intră în politică, aflând că e murdară / 5) sunt bătuţi rău de nişte viruşi autohtoni, care le zic că n-au nevoie de străini şi că mai bine rămâneau în ţara lor / 6) sunt omorâţi de căldura de sub grătare şi de fumul micilor în prima zi în care oamenii ies la iarbă verde / 7) Orice altceva.

Comentarii