BASCHET – Hal de campionat: patru meciuri oficiale în numai şase zile pentru codaşa Politehnica Iaşi!

marți, 06 februarie 2024, 02:50
2 MIN
 BASCHET – Hal de campionat: patru meciuri oficiale în numai şase zile pentru codaşa Politehnica Iaşi!

Ziarul de Iaşi v-a ţinut în permanenţă la curent cu ceea ce se întâmplă în ultima divizie internă de baschet feminin, un simulacru de campionat în care activează opt echipe, la fel ca în prima ligă. Elocvent pentru modul în care este organizată o competiţie extrem de modestă este faptul că Politehnica Iaşi va disputa în această săptămână patru meciuri oficiale! Nu, nu e vreo greşeală, PATRU!

Marţi, de la ora 10, formaţia antrenată de Emilia Marian va juca la Oradea, cu echipa locală CSU. Apoi, Poli se va muta la Timişoara, unde se va confrunta cu două grupări din capitala Banatului. Astfel, ieşencele vor juca miercuri, de la ora 14, cu Politehnica, iar joi, de la ora 13:00, cu Bega.

Politehnica se va prezenta în această săptămână şi în faţa propriilor suporteri, duminică, în duelul cu echipa CSM Alexandria, ora nefiind stabilită până luni dimineaţă. Din nefericire pentru fanii locali, în ciuda nivelului extrem de scăzut al pseudo-campionatului, Poli se află pe ultimul loc al clasamentului, cu o singură victorie din opt meciuri!

În rest, ierahia arată astfel: 1. Alexandria (11 victorii, 0 înfrângeri); 2. Agronomia Bucureşti (10 v, 1 î); 3. Sportul Studenţesc Bucureşti (5 v, 6 î); 4. Olimpia Bucureşti (5 v, 5 î); 5. CSU Oradea (4 v, 5 î); 6. Poli Timişoara (3 v, 7 î); 7. Bega (1 v, 9 î).

La masculin, Politehnica Iaşi a părăsit penultima poziţie a clasamentului Grupei B a ultimului eşalon intern după victoria logică obţinută duminică, acasă, în faţa lanternei, Total Sport Bucureşti, scor 83-59.

Poli e acum pe locul VI, cu 7 victorii şi 8 înfrângeri. Pe podium se situează Universitatea Cluj-Napoca (11 victorii, 5 înfrângeri), CSS Gheorgheni (9 v, 5 î) şi Petrolul 2 Ploieşti (9 v, 5 î), care sunt urmate de CSM 2 Constanţa (7 v, 8 î) şi CSM 2 Târgu Mureş (8 v, 6 î).

Sub echipa antrenată de Gabriel Clapon se află Ştiinţa Bucureşti (6 v, 9 î), CSO 2 Voluntari (6 v, 9 î), ASE Bucureşti (7 v, 6 î) şi Total Sport (3 v, 12 î). Pentru Poli urmează meciul de la Iaşi, cu CSO 2 Voluntari, de pe 18 februarie. La băieţi, primul eşalon are 18 echipe, iar cel de-al doilea conţine 20 de formaţii împărţite în două grupe. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii