Băsescu, la Iaşi: Nu sunt scenarii cu Mihai Chirica în PMP

După afişarea primarului Iaşului la Chişinău împreună cu fostul şef de stat, au apărut mai multe speculaţii.

joi, 19 aprilie 2018, 01:50
1 MIN
 Băsescu, la Iaşi:  Nu sunt scenarii cu Mihai Chirica în PMP

„Primarul Mihai Chirica a făcut un gest de a sprijini un candidat unionist la Chişinău. Nu există alte scenarii privind o eventuală candidatură a lui Chirica la Primăria Iaşi sub culorile PMP“, a declarat Traian Băsescu pentru iaşi1.ro. 

Fostul şef de stat s-a aflat ieri la Iaşi, în drum spre capitala Republicii Moldova. Peste o lună, în ţara vecină vor avea loc alegeri locale parţiale în oraşele Bălţi şi Chişinău. Miza cea mare este Primăria Capitalei, iar candidatul Partidul Unităţii Naţionale – al cărui preşedinte de onoare este Traian Băsescu – este Constantin Codreanu, actualmente deputat PMP. La festivitatea lansării acestuia, cu opt zile în urmă, s-a aflat şi Mihai Chirica, primarul Iaşului, care a stat chiar lângă Traian Băsescu.

Prezenţa edilului ieşean a suscitat unele speculaţii privind apropierea acestuia de PMP, mai ales că fostul preşedinte i-a mulţumit „în mod deosebit“ pentru semnarea declaraţiei de unire şi pentru susţinerea candidatului PUN. Amintim că Mihai Chirica a fost exclus din PSD cu două luni în urmă. Primarul a contestat decizia în instanţa civilă-contencios administrativ a Tribunalului local, care şi-a declinat în favoarea Judecătoriei Iaşi competenţa de soluţionare a acţiunii formulate de Chirica împotriva PSD şi a Organizaţiei Judeţene a partidului. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii