Beat criță, a urcat la volan și a gonit spre moarte. Prietenii lui erau într-un taxi

vineri, 10 ianuarie 2020, 02:58
2 MIN
 Beat criță, a urcat la volan și a gonit spre moarte. Prietenii lui erau într-un taxi

Tânărul care a murit marţi spre miercuri noaptea într-o curbă din Lunca Cetăţuii era beat criţă. Acesta venea de la o petrecere care avusese loc în localitatea Şanta şi s-a urcat băut la volan pentru a veni spre Iaşi.

Ale­xandru Moro­şanu, în vârstă de 29 de ani, avea o alco­o­lemie în sânge de 2 la mie, echivalentul a 1 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ac­cidentul a avut loc la ora 2.30, şi a avut loc pe fondul vitezei.

Tânărul se afla la volanul unui autoturism Opel Astra şi circula dinspre Scânteia către Iaşi, iar într-o curbă, tânărul a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a lovit violent un cap de pod aflat pe marginea drumului, în dreptul unei case. Tânărul nu a mai putut fi salvat şi a fost declarat decesul.

„În jurul orei 2.30, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 despre faptul că pe DJ 248 a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti. În urma cerce­tărilor s-a constatat faptul că un bărbat de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 248, în localitatea Lunca Cetăţuii, dinspre Scânteia către Iaşi, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un cap de pod. În urma impactului a rezultat decesul şoferului, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă“, a precizat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Alexandru Moroşanu venea de la o petrecere din localitatea Şanta şi ar fi fost singurul dintre petrecăreţi care s-ar fi urcat la volanul autoturismului, ceilalţi prieteni ai tânărului ajungând în Iaşi cu taxiul.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii