Bolnavii de ficat vor benefia din nou de tratamentul fără interferon

sâmbătă, 08 februarie 2020, 14:50
1 MIN
 Bolnavii de ficat vor benefia din nou de tratamentul fără interferon

Casa de Asigurări de Sănătate Iaşi (CJAS) a anunţat că s-au reluat contractele cost-volum-rezultat pentru terapia cu medicamente cu acţiune antivirală destinate tratamentului în cazul celor două boli atât pentru pacienţii adulţi, cât şi pentru adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani.

CJAS mai menţionează că în noul protocol terapeutic pentru medicamente cu acţiune antivirală directă (interferon-free) destinate tratamentului hepatitei cronice C şi cirozei hepatice C (formă de boală compensată) sunt incluşi şi pacienţii cu hepatită cronică cu fibroză F0.

„Specificăm faptul că investigaţiile necesare iniţierii tratamentului cu medicamentele care fac obiectul terapiei fără interferon vor fi asigurate din pachetul de servicii medicale de bază furnizat asiguraţilor în sistemul de asigurări sociale de sănătate. În situaţia în care, pentru includerea în tratament, pacienţii eligibili nu pot beneficia de asigurarea unora din aceste investigaţii din pachetul de servicii medicale de bază, acestea se vor efectua în baza unor documente acordate de medicul curant (buletine de testare sau vouchere)“, a precizat Radu Ţibichi, preşedintele CJAS Iaşi. (S.C.)

 

Comentarii