Bunica regretă că nu l-a lăsat în voia sorţii pe nepotul abandonat: acum cere ordin de protecţie

joi, 19 august 2021, 01:50
2 MIN
 Bunica regretă că nu l-a lăsat în voia sorţii pe nepotul abandonat: acum cere ordin de protecţie

Băiatul în cauză a ajuns să lucreze cu ziua, iar banii îi cheltuie pe băutură şi „păcănele”. Când îi termină, îşi agresează bunica pentru bani din pensie.

 

O pensionară a ajuns să regrete că nu şi-a lăsat nepotul în voia sorţii. Femeia a ajuns să se adreseze instanţei pentru a solicita protecţie împotriva celui pe care l-a crescut de mic. N.E. locuieşte în Ţigănaşi. Are grijă de Petru Budescu şi de sora mai mică a acestuia încă din copilăria acestora, întrucât părinţii lor nu au resursele necesare pentru creşterea şi educarea tuturor copiilor. Tânărul nu are un loc de muncă stabil, lucrând ca zilier prin sat. Banii câştigaţi nu-i rămân mult timp în mână, cheltuindu-i pe băutură şi jocuri de noroc.

Conform mărturiei femeii, atunci când este beat bărbatul îşi agresează bunica şi sora de 13 ani. Pe 22 iulie, şi-a lovit sora cu palma peste cap, fără măcar vreun motiv. O săptămână mai târziu, beat fiind, a făcut scandal în locuinţa comună, şi-a înjurat bunica, a ameninţat-o cu acte de violenţă şi a alungat-o din casă. De această dată, bătrâna s-a adresat poliţiei, care a emis un ordin de protecţie provizoriu, şi apoi instanţei. Magistraţii Judecătoriei au analizat cazul doar în baza documentelor prezentate de poliţişti şi a mărturiei femeii, întrucât Budescu nu s-a prezentat în instanţă pentru a-şi prezenta propriul punct de vedere.

Judecătorii au constatat că incidentul din 29 iulie nu a fost unul izolat, Budescu fiind sancţionat cu amendă de mai multe ori în ultimii ani, pentru provocarea de scandaluri. „Instanţa apreciază că frecvenţa conflictelor familiale generate de comportamentul pârâtului sunt suficiente şi în măsură să conducă la stări de tensiune rudelor sale, temere şi suferinţă psihică, încălcând dreptul la un trai liniştit şi decent şi dreptul la normalitatea relaţiilor de familie”, au precizat judecătorii. Aceştia au considerat că este necesară evacuarea tânărului din locuinţa comună pentru următoarele 3 luni şi obligarea sa la păstrarea unei distanţe de minimum 50 de metri faţă de bunica şi sora sa.

 

 

Comentarii