Câştigul nesperat la LOTO, ghinionul vieţii lui. Ce poate să facă prea multă bucurie

luni, 16 mai 2022, 01:50
3 MIN
 Câştigul nesperat la LOTO, ghinionul vieţii lui. Ce poate să facă prea multă bucurie

Câştigul la loto a reprezentat până la urmă pentru un ieşean ghinionul vieţii lui. A ajuns la spital, dar puţin a lipsit să îşi piardă viaţa. Totul, din cauza reacţiei entuziaste pe care a avut-o după ce s-a văzut câştigător.

 

În iulie 2015, C.F. s-a dus în barul sătesc „La ciobănaşu” aflat pe uliţa sa pentru a sărbători numerele ghicite la Loto. Şi-a luat o bere, ocazie cu care s-a lăudat cu norocul său în faţa gestionarei. Euforic, a dat să-i sărute mâna acesteia. Femeia s-a opus, dar C.F. a insistat, luându-i mâna cu forţa. În ziua următoare, s-a dus la agenţia Loto pentru a-şi ridica banii. Întors în Bălţaţi, s-a oprit la alt bar de pe stradă, „La roşu”.

Pe seară, la bar au ajuns şi fratele, şi mama sa. Aceasta din urmă i-a spus că soţul gestionarei de la „La ciobănaşu” auzise de incidentul din ziua precedentă şi îl caută ca să se răzbune. I-a sugerat să-şi ceară scuze, pentru ca lucrurile să nu degenereze. Lui C.F. i s-a părut o idee bună, aşa că s-a îndreptat spre casa lui Andrei Moisii Asăvoaie, soţul ultragiat. S-a întâlnit cu aceştia în drum şi şi-a cerut scuze. Acestea i-au fost acceptate, iar totul părea să reintre în normal.

Doar că, la sfârşitul discuţiei, Moisii l-a lovit brusc cu pumnul în cap pe C.F. Acesta a căzut, lovindu-se de asemenea cu faţa de asfalt. A fost ridicat şi stropit cu apă pentru a-şi reveni, după care a plecat spre casă. În zilele următoare, C.F. a continuat să se simtă rău, ajungând în cele din urmă la spital, la trei zile după incident. Suferise o fractură craniană, hematom subdural şi multiple contuzii cerebrale, rănile punându-i viaţa în pericol. Medicii au constatat că nici nu mai ţine minte exact ce s-a întâmplat, spunând iniţial că a căzut de la înălţime. A fost operat şi a supravieţuit, având totuşi nevoie de două luni şi jumătate de îngrijiri medicale. Ulterior, a trebuit să se întoarcă la spital de mai multe ori.

Moisii a fost trimis în judecată în 2020, în faţa Judecătoriei Paşcani. Aici, el a prezentat un fir al evenimentelor uşor diferit. Conform explicaţiilor lui Moisii, se afla acasă, când a fost strigat din drum. Ieşind, s-a întâlnit cu C.F. şi cu mama acestuia. C.F. şi-a cerut scuze, iar mama lui i-a propus în mai multe rânduri lui Moisii să-i dea o palmă lui C.F., ca să se înveţe minte să nu se mai ia de alte femei. Moisii a refuzat, dar C.F. a insistat şi el să fie pedepsit fizic. „Dă-mi două în bot, sunt vinovat, îmi cer scuze”, i-ar fi spus acesta.

Ar fi lovit doar pentru că a fost enervat de insistenţele lui C.F. şi ale mamei acestuia. Magistraţii de la Paşcani l-au condamnat pe Moisii la 2 ani de închisoare, cu suspendare, obligându-l totodată şi la plata a 10.000 de lei ca daune morale faţă de C.F. Atât agresorul, cât şi victima sa au declarat apel. Moisii a cerut reîncadrarea juridică a faptei, din vătămare corporală în lovire sau alte violenţe, ceea ce ar fi atras o pedeapsă mai uşoară. La rândul său, C.F. a cerut majorarea despăgubirilor acordate. Curtea de Apel a decis recent menţinerea pedepsei aplicate lui Moisii, cu creşterea despăgubirilor la 25.000 lei.

 

 

Comentarii