Câţi bani vrea Politehnica?

joi, 04 iunie 2020, 01:43
3 MIN
 Câţi bani vrea Politehnica?

Clubul ieşean aşteaptă 1,5 milioane de lei de la Consiliului Local şi Consiliului Judeţean * conform sindicaliştilor, finanţarea Politehnicii de către autorităţile locale este legală în perioada stării de alertă. Poli Iaşi va juca la Ovidiu pe 14 iunie, î n etapa a III-a din play-out

Politehnica Iaşi a reacţionat rapid la anunţul Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) din România legat de posibilitatea accesării de fonduri de la autorităţile locale. Reamintim, sindicatul fotbaliştilor a comunicat că echipele de fotbal din Liga I pot fi sprijinite de Consiliile Locale şi Judeţene în perioada stării de alertă, care este instituită în România în perioada 15 mai – 15 iunie.

După câteva discuţii cu oficialităţi locale, şefii Politehnicii au trecut ieri la redactarea unor proiecte prin care se va solicita finanţare atât la CL Iaşi cât şi la CJ Iaşi. Suma pe care Poli o solicită în total este 1,5 milioane lei. Aceşti bani reprezintă necesarul clubului în perioada stării de alertă: salarii, cheltuieli legate de cantonament, antrenamente, testări, organizare etc.

Clubul ieşean are nevoie ca de aer de fonduri. Poli are datorii de 1,5 milioane euro, nu poate produce niciun ban până în august şi e lipsit de resursele necesare de a duce un final de sezon care se anunţă extrem de încărcat, în care ar putea juca şi 17 meciuri în mai puţin de două luni. Primul meci de după întreruperea fotbalului, apărută pe 12 martie, are loc pe 14 iunie, când Politehnica va juca la Ovidiu, cu Viitorul Constanţa, în etapa a III-a a play-out-ului. Grupa a doua valorică a eşalonului de elită se încheie la începutul lui august, apoi urmând să se joace şi barajul. În această perioadă, echipa antrenată de Mircea Rednic va juca şi în Cupa României, fiind calificată în semifinale.

Echipa de seniori a Politehnicii nu a mai primit direct bani publici din 2017. Anul trecut, Poli a încasat 2 milioane de lei de la Consiliul Local prin intermediul Academiei de Juniori. Şi în acest an, CL a aprobat o astfel de finanţare, de 2,2 milioane lei. (Ovidiu MINEA)

 

 

Campionatul se reia în 12 iunie

Liga Profesionistă de fotbal a anunţat că vineri, 12iunie, se reia campionatul Ligii I.Partida de (re)debut a campionatului se dispută, de la ora 20:00, la Craiova în etapa a III-a play-off-ului, între CSU din localitate şi FC Botoşani. A doua partidă din play-off, Astra Giurgiu – Gaz Metan Mediaş se joacă sâmbătă, de la aceeaşi oră, iar duminică, tot de la 20:00 se dispută derbiul CFR Cluj – FCSB.

În etapa a III-a din play-out programul meciurilor este: FC Voluntari – Academica Clinceni (sâmbătă, ora 14:30), Sepsi OSK – FC Hermannstadt (sâmbătă, 17:00), FC Viitorul – Politehnica Iaşi (duminică, 17:00), Dinamo – Chindia (luni, 20:00). În campionatul Ligii I mai trebuie să aibă loc 72 de meciuri, 24 din play-off şi 48 din play-out.Liga I este întreruptă de la 12 martie, când FRF a decis suspendarea tuturor competiţiilor fotbalistice, din cauza pandemiei de coronavirus. Liga I se reia de la următoarele clasamente:

*play-off: 1. CFR Cluj – 30 p; 2. FCSB – 26 p; 3. CSU Craiova – 26 p; 4. Astra Giurgiu-24 p; 5. FC Botoşani – 24 p; 6. Gaz Metan – 23 p.

*play-out: 1.Viitorul – 24 p; 2. Sepsi – 19 p; 3.Hermanstadt – 17 p; 4. Dinamo – 17 p; 5. Poli Iaşi – 15 p; 6. Clinceni – 14 p; 7. Chindia – 14 p: 8. Voluntari – 12 p.

 

 

Comentarii