Cazul revoltător al bărbatului mort lângă cabinetul unui doctor aflat înăuntru: Colegiul Medicilor Iaşi s-a autosesizat

joi, 20 septembrie 2018, 13:12
2 MIN
 Cazul revoltător al bărbatului mort lângă cabinetul unui doctor aflat înăuntru: Colegiul Medicilor Iaşi s-a autosesizat

Colegiul Medicilor Iaşi s-a autosesizat ieri în cazul doctorului de familie Maria Ciopraga, din Paşcani, care a refuzat să iasă în stradă şi să-i acorde prim ajutor unui bărbat căruia i se făcuse rău lângă cabinet. Întâmplarea a avut loc acum mai bine de o lună, în faţa sediului APIA din Paşcani, şi, deşi echipajul de pe ambulanţă ajuns la faţa locului a reuşit să-l resusciteze, acesta a murit la scurt timp în spital. 

Astfel, reprezentanţii Colegiului Medicilor spun că vor începe o anchetă în cadrul căreia vor fi adunate probe despre cele petrecute, iar mai apoi, acestea vor fi îndosariate şi înaintate Comisiei de Disciplină. Nouă dintre cei zece membri ai Comisiei de Disciplină vor analiza situaţia şi vor decide, în cele din urmă, dacă medicul Maria Ciopraga va fi sancţionată şi, dacă va fi cazul, care vor fi penalităţile ce se impun. „Colegiul Medicilor a stabilit, la întrunirea biroului executiv, să se autosesizeze în cazul medicului din Paşcani. Comisia de jurisdicţie va cerceta cazul în continuare, iar dosarul disciplinar întocmit, însoţit de propunerea de sancţionare sau de stingere a acţiunii disciplinare, va fi înaintată comisiei de disciplină a Colegiului, care va stabili dacă medicul va fi sau nu sancţionat“, a precizat Liviu Oprea, preşedintele Colegiului Medicilor Iaşi.
 
Decizia de autosesizare vine şi ca urmare a plângerii înaintate recent de către poliţia locală, iar un răspuns legat de caz va exista, cel mai probabil, peste patru-cinci luni, spun reprezentanţii organizaţiei. Familia victimei nu a depus nicio plângere, însă aceştia vor fi contactaţi în timpul anchetei, putând să îşi prezinte punctul de vedere. Imediat după incident, Florentina Cramariuc, fata bărbatului, spunea că pune moartea tatălui său pe seama lipsei de pregătire şi de reacţie a medicului, considerând că acesta „a murit cu zile“. Medicul de familie implicat, Maria Ciopraga, recunoştea atunci că nu a avut competenţele necesare pentru a-l ajuta şi că, deşi regretă decesul bătrânului, nu se consideră vinovată de tragedie. Martorii incidentului s-au revoltat, pe internet, acuzând doctorul că a refuzat să iasă şi să vadă bolnavul, motivând că protocolul nu-i permite să consulte în afara cabinetului. Bărbatul avea 83 de ani, iar conform medicilor a murit în urma unui stop cardio-respirator. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii