Ce hotărâri au adoptat ieri aleşii judeţului. Una se referă la animalele abuzate

joi, 25 noiembrie 2021, 02:57
2 MIN
 Ce hotărâri au adoptat ieri aleşii judeţului. Una se referă la animalele abuzate

De la dotări şi investiţii în spitalele judeţene la clarificări privind proiectul de extindere a infrastructurii aeroportuare.

Pe parcursul a mai bine e o oră şi jumătate, aleşii judeţului au adoptat ieri nu mai puţin de 50 de proiecte de hotărâre. După ce au aprobat, printre altele, creditul de angajament pentru anul 2021 şi creditul bugetar pentru anul 2022 aferente obiectivului de investiţii „Construirea şi Dotarea Centrului Regional pentru Tratamentul Infertilităţii Iaşi”, investiţie cu o valoare estimată de 55,85 de milioane de lei fără TVA, aleşii au cerut un „catalog” al spaţiilor cedate sau primite în folosinţă de CJ.

Proiectele Aeroportului au fost cele mai îndelung discutate, indiferent că era vorba de închirierea unor spaţii, de demolarea unor clădiri dezafectate precum fostul sediu al Aviaţiei Utilitare (ca să facă loc viitorului terminal de pasageri) sau de contractul de concesiune pentru 7.800 mp de teren reziliat cu firma care ar fi urmat să construiască un centru de mentenanţă pentru elicoptere. PSD, care a suţinut acest din urmă proiect în mandatul trecut, s-a abţinut de la vot, în vreme ce PNL şi PMP, care s-au abţinut atunci, au votat acum pentru respingerea plângerii prealabile a firmei respective. Votul a survenit explicaţiilor date de vicepreşedintele Marius Dangă, care a condus şedinţa de plen de ieri, potrivit cărora s-a convenit cu conducerea Aeroportului să i se ofere firmei respective un alt teren pentru amenajarea facilităţilor prevăzute în contractul reziliat.

Tot în şedinţa de ieri, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici rezultaţi la faza Proiectului Tehnic şi a devizului general elaborat pentru obiectivul de investiţie „Extindere şi dotare unitate funcţională regională de urgenţă în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” Iaşi”.

În fine, consilierii judeţeni şi-au dat acordul şi pentru creditul bugetar pentru anul 2022, în valoare de 72 de mii de lei, pentru serviciile de adăpostire a animalelor care fac obiectul ordinului de plasare în adăpost, de pe aria administrativ-teritorială a judeţului laşi. Adăugat in extremis pe ordinea de zi, propunerea prevede că aceste servicii constau inclusiv în capturarea/ preluarea/ ridicarea, asistenţa veterinară de urgenţă, intervenţia chirurgicală, transportul, cazarea, hrănirea, deparazitarea, vaccinarea şi controlul bolilor animalelor, conform legislaţiei sanitar-veterinare, în funcţie de necesitatea fiecărui caz în parte. „Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în aplicare de îndată de către personalul din cadrul entităţii responsabile, în prezenţa poliţistului care a emis ordinul”, precizează raportul de specialitate al proiectului.

Comentarii