Ce sunt marmitele şi când ai nevoie de ele

joi, 23 mai 2019, 06:59
3 MIN
 Ce sunt marmitele şi când ai nevoie de ele

Cei care plănuiesc să îşi deschidă o locaţie de tip HoReCa au auzit, probabil, de marmite ca echipamente de bucătărie de la alţi experţi. De multe ori, însă, astfel de discuţii pot băga în ceaţă un antreprenor.
Diferenţele de dimensiune sau amplasare a locaţiei, investiţia iniţială şi potenţial de flux de oameni sunt factorii principali care pot face un antreprenor nelămurit, pus faţă în faţă cu un echipament tehnic, să se întrebe care este utilitatea lui pentru afacere.

Aşadar…
Ce este marmita
Marmitele sunt utilaje multifuncţionale de gătit profesional, asemănătoare unor oale de dimensiuni mari, care suportă utilizări intense. Ele se definesc printr-un sistem de încălzire, mecanism de înclinare şi un robinet de scurgere.

Potrivit TopK, un furnizor de top din industria HoReCa, există şi alte elemente comune ale marmitelor. În primul rând, cele profesionale şi rezistente sunt din inox. Apoi, temperatura de lucru este reglabilă – un aspect care accentuează trăsătura multifuncţională a echipamentelor.

Marmitele din inox sunt dotate cu o izolaţie termică de înaltă performanţă, pentru ca transferul tehnic să nu existe şi, astfel, să te poţi bucura de un consum de energie scăzut. Echipamentele se pot alimenta cu apă rece sau caldă independent şi au şi un sistem de evacuare cu vinisaj cromat şi mâner atermic.

Marmitele se pot înclina, însă au şi un capac dublu dotat cu sistem de contrabalansare.

Cum poţi alege

  • Capacităţile generale ale marmitelor sunt între 100 şi 500 litri.
  • Dacă ai un local mic, există şi opţiunea marmitelor cu capacitate de 60 litri.
  • În funcţie de nevoi şi spaţiu, utilajele pot avea un sistem de încălzire directă sau indirectă.

De ce sunt utile marmitele din inox

Dacă ai un restaurant, o pensiune, un hotel, o pizzerie, o ciorbărie sau un pub cu capacitate mare şi bucătărie, atunci posibilitatea de a achiziţiona acest utilaj este una reală şi utilă. Dar ce fac, de fapt, marmitele?

Economisesc spaţiu şi mână de lucru. O marmită cu un sistem propriu de lucru înseamnă că personalul nu se va ocupa cu gătitul preparatelor, nu va trebui să îl monitorizeze, să ocupe spaţiu pe aragazul unde se pot face alte mâncăruri şi, apoi, să spele una sau mai multe oale.

Oferă o gamă largă de posibilităţi. Marmitele pot să emane căldură în interior de dedesubt, prin căldura directă, din cuva de lângă sau printr-un vas cu apă şi, astfel, să pună în funcţiune un proces de gătit la bain-marie.

Supele şi ciorbele se fac rapid. Un mare avantaj al echipamentelor este rapiditatea. Odată ce au comandat, clienţii aşteaptă şi nu îşi doresc să aştepte mâncarea foarte mult. Marmita încălzeşte rapid mâncărurile cu sos, ciorbele şi supele, ca să poţi livra comenzile într-un timp onorabil.

Sosurile nu se ard. Se ştie deja că în bucătăriile localurilor se găteşte sub presiunea timpului. Iar sosurile fac parte din mai toate comenzile de paste, tochituri, fripturi pe bază de pui şi altele. Setând exact marmitele, sosurile se fac în timpul exact şi, astfel, eviţi posibilitatea ca acestea să se ardă.

Marmitele profesionale sunt echipamente necesare pentru multe localuri. Nu trebuie să ai un hotel cu 7 etaje ca să vezi utilitatea acestor utilaje. Ai nevoie doar de o viziune concentrată pe rapiditate, eficienţă şi profesionalism. După achiziţie vei observa pe timp îndelungat avantajele marmitelor pentru business-ul tău.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii