Ce te faci dacă dă peste tine? Tânăr prins la volan băut, fără permis, fără asigurare şi fără ITP

marți, 23 august 2022, 21:40
1 MIN
 Ce te faci dacă dă peste tine? Tânăr prins la volan băut, fără permis, fără asigurare şi fără ITP

Un tânăr de 18 ani s-a izbit violent cu maşina de un podeţ, la Comarna, iar poliţiştii veniţi la faţa locului au constatat că acesta nu are permis şi, în plus, este şi băut.

 De asemenea, acesta nu avea nici asigurare auto şi nici inspecţia tehnică. “Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Rurală Răducăneni efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 21 spre 22 august un tânăr de 18 ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Comarna, şi ar fi intat în coliziune cu un podeţ, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma testării şoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificările efectuate s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere, iar inspecţia tehnică periodică a autoturismului şi asigurarea de răspundere civilă auto obligatorie erau expirate. Tânărul a fost sancţionat contravenţional, fiind dispusă retragerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii