Cinci studenţi din Coreea de Sud veniţi la Universitatea Cuza sunt în izolare voluntara

luni, 09 martie 2020, 13:10
1 MIN
 Cinci studenţi din Coreea de Sud veniţi la Universitatea Cuza sunt în izolare voluntara

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi există cinci studenţi veniţi din Coreea de Sud aflaţi într-o stare de izolare voluntara faţă de restul studenţilor în regim de cazare, conform rectorului, prof.dr. Tudorel Toader. 

Acesta a precizat că cei cinci sunt veniţi printr-un program de mobilităţi studenţeşti, că nu prezentau niciun simptom, dar că aceştia sunt cazaţi în momentul de faţă la Casa Balmoş a universităţii din Copou, o casă de protocol, unde au cele mai bun condiţii şi sunt şi izolaţi faţă de restul colegilor.  „Este o casă de protocol aflată în zona Copou, făcută donaţie universităţii mai demult.

Sunt cele mai bune condiţii acolo, vă daţi seama, aceştia primesc alimente, mâncare, apă, tot ce trebuie. Nu le-am impus restricţii speciale, sunt măsurile stabilite de către comisia specială. În rest am luat măsuri la fiecare punct de acces în universitate, inclusiv la staţiunile de cercetare, cu substanţe de dezinfectare şi urmărim evoluţia situaţiei. Am văzut că la universităţile de medicină s-au luat măsuri speciale, la celelalte universităţi nu s-a pus problema”, a declarat prof.dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.(Catalin HOPULELE)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii