Cine a fost periculosul Gibilan care bătea tot în stilul lui Piedone. Expresie celebră, legată de el

sâmbătă, 29 aprilie 2023, 17:57
2 MIN
 Cine a fost periculosul Gibilan care bătea tot în stilul lui Piedone. Expresie celebră, legată de el

Gibilan a intrat în folclor cu o expresie celebră. La doi metri înățlime și 130 de kilograme, era de neînvins pe maidanele Bucureștiului din anii 80. A snopit interlopi celebri în stilul lui Piedone.

Gibilian este, de fapt, Cibilan, iar numele său real este Marin Marian. În anii ’80 nu avea rival la bătaie în tot Bucureștiul.

Așa s-a născut expresia "Să moară Gibilian" care este un fel de jurământ al infractorilor. Cu toate acestea Cibilan n-a murit.

Viața lui s-a împărţit între stadioane, puşcării şi locurile unde singurul argument era pumnul.

Acționa cu predilecție în zona Colentina-Tei, dar tot Bucureștiul îi știa de frică.

Cine a fost periculosul Gibilan care bătea tot în stilul lui Piedone

I-a snopit în bătaie pe interlopii Coco Anghel, Cezar și Dan Mutu, cunoscuți drept „regii Bucureștiului”, până când a apărut Fane Spoitoru. Cu toate acestea, a evitat să intre în vreo gașcă.

Cibilan a fost fotbalist profesionist pentru o scurtă perioadă. Evident, a jucat pe postul de fundaș central, dar la 18 ani a fost condamnat la închisoare.

A terminat cu greu 8 clase, pentru că s-a simțit mai bine în stradă. I-au trecut mulți bani prin mână, însă nu a știut prea bine cum să-i gestioneze. Astfel, Cibilan a ajuns la bătrânețe sărac, locuind în casa părintească din București, înghesuită și fără sobă.

Cibilan a urmat de tânăr calea „haiduciei”. Deşi abia făcuse majoratul când a fost încarcerat, Cibilan nu s-a temut să-şi spună “punctul de vedere” din prima zi.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii