Cine este tânăra care a dus câini la meciurile de fotbal pentru a fi adoptați

sâmbătă, 08 ianuarie 2022, 16:09
1 MIN
 Cine este tânăra care a dus câini la meciurile de fotbal pentru a fi adoptați

Hilde Tudora are 30 de ani și a lucrat în presă de când a ieșit de pe băncile facultății. După ce a militat pentru drepturile animalelor prin reportajele și investigațiile pe care le-a realizat ca jurnalistă, tânăra a trecut de cealaltă baricadă. Acum își împarte biroul de la Consiliul Județean Ilfov – unde este șefa departamentului pentru Protecția Animalelor – cu trei pisici.

La un etaj superior al clădirii Consiliului Județean Ilfov din sectorul 6, pe ușa biroului pentru Protecția Animalelor, un afiș avertizează că în interior cineva doarme. „Intrați foarte UȘOR. Diego doarme mult!”, stă scris cu litere colorate.

Consiliul Județean Ilfov a devenit, de un an, pet friendly. Angajații vin la serviciu cu animalele lor de companie, fie câini sau pisici. Se lucrează cu spor aici, de când cu „ajutoarele” necuvântătoare. Iar patrupedele din biroul departamentului pentru Protecția Animalelor sunt adorate de toți.

Hilde Tudora este mintea din spatele campaniei de adopții „Umple golul din viața ta” care a făcut înconjurul lumii prin presa internațională. Fotbaliștii echipelor din Liga I ies pe teren, înaintea meciurilor, cu căței în brațe, pentru a încuraja și promova, astfel, adopția animalelor din adăposturi. Toți cei șase căței prezentați la meciul FCSB-Dinamo din septembrie și-au găsit familii, iar pentru alții dintre cei 18 aduși din adăposturile din Ilfov până acum pe teren la partide, există mai multe cereri.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii