Concurs de creaţie literară la Iaşi destinat tuturor vârstelor

sâmbătă, 18 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 Concurs de creaţie literară la Iaşi destinat tuturor vârstelor

Au început înscrierile pentru Concursul Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – Poveşti. Concursul se adresează tuturor vârstelor, astfel încât doritorii se pot înscrie la una din cele trei secţiuni: Poveşti scrise de copii (7-14 ani), Poveşti scrise de adolescenţi (15-19 ani), Poveşti scrise de adulţi (20+ ani). Textele pot fi trimise până pe 17 martie 2023.

Este destinat tuturor autorilor români, inclusiv celor care trăiesc în afara ţării, dacă aceştia nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor. Concursul şi-a propus încă de la prima ediţie, desfăşurată în anul 1994, să descopere talente literare şi să susţină creaţia literară contemporană. De-a lungul anilor, a devenit extrem de atractiv şi solicitat, dovadă numărul mare de concurenţi înscrişi la fiecare ediţie.

Textele trebuie să aibă maximum 15 pagini, să fie scrise în programul Word (format .doc sau .docx), cu diacritice, fontul Times New Roman, mărime 12, cu spaţiul între rânduri de 1,5, în 3 exemplare şi să fie însoţite de un motto.

Numele autorului, vârsta, adresa, numărul de telefon, e-mail-ul se vor afla într-un plic sigilat, pe care va fi scris acelaşi motto şi menţiunea „Poveşti scrise de copii”, „Poveşti scrise de adolescenţi” sau „Poveşti scrise de adulţi”. Textele care nu vor respecta aceste rigori vor fi descalificate.

Concurenţii vor expedia lucrările în plic timbrat (imprimate), până la data de 17 martie 2023 (data poştei) pe adresa: Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, str. Vasile Alecsandri nr. 6, 700054, tel. 0232.213.210. De asemenea, în plic va trebui inserat un CD/Memory stick cu formatul electronic al lucrărilor.

Premiile vor fi acordate în ziua de 23 aprilie 2023, Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor. Tot atunci se va lansa volumul „Poveştile de la Bojdeucă”, care conţine textele autorilor premiaţi la ediţia din anul 2022. Ca în fiecare an, poveştile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul „Poveştile de la Bojdeucă” din anul 2024.

Precizări suplimentare şi regulamentul complet se află pe site-ul https://www.muzeulliteraturiiiasi.ro/evenimente/concursul-national-ion-creanga-de-creatie-literara-povesti-2023-regulament/. 

Comentarii