Condamnat pentru alcool la volan după ce a depăşit în trafic maşina Poliţiei

joi, 13 ianuarie 2022, 02:50
2 MIN
 Condamnat pentru alcool la volan după ce a depăşit în trafic maşina Poliţiei

Un şofer băut a fost prins de poliţişti pentru că avea numere de înmatriculare străine. A încercat să scape de urmări susţinând că doar stătea în maşină dar, evident, nu a fost crezut. Sentinţa a venit la şase ani de la comiterea faptei. În noiembrie 2015, Marius Dumitriu şi Gheorghe Gavriliuc Rotaru băuseră împreună până târziu. 

După miezul nopţii, cei doi s-au urcat într-un Opel, Dumitriu aflându-se la volan. Pe când se aflau în Dacia, pe strada prof. I. Simionescu, cei doi au depăşit o maşină a poliţiei, aflată în patrulare. Dispoziţiile interne ale poliţiei prevedeau verificarea autovehiculelor cu numere de înmatriculare străine. Poliţiştii au pornit semnalele acustice şi luminoase şi au plecat în urmărirea Opelului, pe când acesta se strecura printre blocuri. Dumitriu a fost testat alcoolscopic, rezultând o concentraţie de 0,43‰ alcool pur în aerul expirat.

El a refuzat să se supună şi prelevării de sânge, motivându-şi refuzul prin aceea că ar fi fost doar parcat cu autoturismul. Şoferul şi-a menţinut afirmaţiile şi în faţa procurorilor, fiind susţinut de Gavriliuc. Acesta a precizat că ar fi cumpărat pe drum două doze de bere şi o sticlă de vodcă, pe care le-au băut în maşina aflată în staţionare. Abia după aproximativ un sfert de oră ar fi apărut şi poliţiştii. Versiunea prezentată de cei doi nu a fost crezută nici de procurori şi nici de judecători.

Ei au respins povestea depănată de Gavriliuc, mai ales că deşi acesta se declarase iniţial de acord cu o testare poligraf, a refuzat-o ulterior. Gavriliuc şi-a motivat refuzul prin faptul că îl durea stomacul şi trebuia să meargă la spital, în timp ce avocatul său ştia că se află la oncologie, cu socrul. Dumitriu a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei la 1 an şi 6 luni de închisoare, pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, în timp ce în sarcina prietenului său a fost stabilită o pedeapsă de 9 luni de închisoare, pentru mărturie mincinoasă. Executarea ambelor pedepse a fost suspendată. Sentinţa a fost atacată de cei doi în faţa instanţei superioare. Curtea de Apel ar urma să se pronunţe la sfârşitul acestei luni. 

 

 

Comentarii