Condamnat pentru furt alături de iubită dar şi de cumnată

Cei trei păreau a face o echipă redutabilă de hoţi de buzunare.

miercuri, 12 ianuarie 2022, 02:50
2 MIN
 Condamnat pentru furt alături de iubită dar şi de cumnată

Un ieşean, concubina sa şi sora acesteia au fost condamnaţi pentru furt calificat, după ce au subtilizat telefoanele a două ieşence. Lipsa antecedentelor penale ale hoaţelor i-a făcut pe magistraţii primei instanţe să se arate indulgenţi, acestea primind doar pedepse cu suspendare. 

Cele două furturi pentru care au fost judecaţi Marius Bulea, Ana Maria Todică şi Roxana Todică au fost comise în decurs de doar trei zile. În după-amiaza zilei de 24 ianuarie anul trecut, M.D. a plecat de la domiciliul său din Tătăraşi spre piaţa Nicolina, ducând cu ea căruciorul în care se afla fetiţa sa, în vârstă de 1 an şi jumătate.

A coborât din tramvai în dreptul pieţei. Aşteptând culoarea verde a semaforului, şi-a scos din buzunar telefonul mobil, pentru a se uita la oră. Gestul a fost observat de Bulea, care se afla în zonă, însoţit de concubina sa, Ana Maria Todică. Acoperit de Todică, Bulea a încercat în două rânduri să subtilizeze telefonul din buzunarul femeii, până la urmă reuşind. Aparatul a fost amanetat în aceeaşi zi. Al doilea furt a fost comis în Alexandru cel Bun, pe 26 ianuarie, victimă fiind o pensionară.

Aceasta ieşise să ducă gunoiul, intersectându-se cu Bulea, Ana Maria Todică şi sora acesteia, Roxana. Ana Maria Todică a abordat-o pe pensionară, cerând detalii despre o vecină care ar fi trebuit să-i dea nişte haine. Bulea s-a apropiat de bătrână şi i-a sustras telefonul din buzunarul hainei cu care era îmbrăcată, operaţiunea fiind mascată de Roxana Todică. În cazul ambelor furturi, cei trei purtau mască, ceea ce i-a făcut pe procurori să le încadreze faptele la furt calificat, pedepsit cu până la 5 ani de închisoare, în comparaţie cu furtul simplu, pentru care pedeapsa maximă este de 3 ani de detenţie.

Cazierele curate ale celor trei au avut ca efect pedepse relativ uşoare. Bulea a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru furt calificat, iar cele două femei, la câte un an de închisoare, pentru complicitate. În cazul femeilor, pedepsele au fost date cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere. Bulea, care se afla deja în penitenciar, a fost condamnat la executarea pedepsei în regim de detenţie. Apelul declarat de acesta a intrat ieri pe rolul Curţii de Apel. 

 

 

Comentarii