Conducerea portului Constanța dă, prin atribuire directă, terenuri în port unui oligarh rus

vineri, 09 iunie 2023, 12:40
2 MIN
 Conducerea portului Constanța dă, prin atribuire directă, terenuri în port unui oligarh rus

Conducerea portului Constanța vrea să acorde printr-o procedură total netransparentă o importantă suprafeță de teren din port unei companii controlate de un oligarh rus, Safin Rishat. La pachet vine inclusiv prelungirea mandatului actualului director general numit de PSD.

Ordinea de zi a ședinței Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) SA Constanța, deținută majoritar de statul român prin Ministerul transporturilor este plină de surprize.

Conducerea portului Constanța dă, prin atribuire directă, terenuri în port

Printre acestea sunt prelungirea mandatului interimar al actualului director general, acordarea prin atribuire directă a unei suprafețe de teren din port către o afacere a unui oligarh rus și închirierea altor zeci de mii de hectare de teren din port fără realizarea unor studii consistente.

Citește și: Directorul portului Constanța atacă operatorii portuari privați. Miza: profituri de milioane de euro

Toate pânzele sus pentru oligarhul rus

Punctul doi al ordinii de zi de astăzi a Consiliului de Administrație al CNAPMC SA este ocupat de o “propunere privind aprobarea închirierii prin atribuire directă a parcelei nr. 9 (2.800 mp) și a condițiilor de închiriere la solicitarea societății Callatis Gas SRL (conform art. 45 lit. a din OMTI 1286/2012 – suplimentarea suprafeței de teren închiriate în limita a maxim 10%)„.

Callatis Gas SRL a fost deținută de omul de afaceri Safin Rishat, 57 de ani, până luna trecută, când formal a fost vândută către două SRL-uri autohtone și un trader de produse petroliere din Turcia. 

Compania deține un terminal de GPL (Paz Petrolier Lichefiat) la Mangalia, unde are 20 de angajați și o cifră de afaceri în 2021 de doar 1,5 milioane lei. 

Mai mult, pe newsweek

Comentarii