Consilierul demisionar al lui Putin, la terapie intensivă

luni, 01 august 2022, 11:22
1 MIN
 Consilierul demisionar al lui Putin, la terapie intensivă

Anatoli Ciubais, unul dintre consilierii lui Vladimir Putin care demisionase în martie din cauza războiului declanșat de acesta în Ucraina, se află la terapie intensivă într-un spital din Europa, unde este tratat pentru o rară boală autoimună care îi atacă sistemul nervos, au declarat pentru Reuters două surse apropiate, dorind să-și păstreze anonimatul.

”Nu cred că este vorba despre otravă”, a spus una dintre sursele citate de Reuters, sub protecția anonimatului.

”El crede că este vorba despre o boală”, a comentat cea de-a doua sursă.

Ciubais, 67 de ani, crede că suferă de sindromul Guillain–Barre, o boală a sistemului imunitar care atacă sistemul nervos periferic, potrivit surselor citate de Reuters.

Reacția cinică a Kremlinului: Ce veste tristă

La scurt timp a venit și reacția Kremlinului. ”Ce veste tristă. Îi dorim însănătoșire grabnică”, a reacționat Kremlinul, potrivit Reuters.

Anatoli Ciubais, unul dintre consilierii președintelui Vladimir Putin și reprezentantul special al Rusiei pentru climă, și-a dat demisia în martie, la scurt timp după ce Putin a declanșat așa-zisa ”operațiune militară specială” din Ucraina. El a părăsit imediat Rusia din cauza opoziției față de războiul din Ucraina.

Fost vicepremier al Rusiei, a fost unul dintre puținii reformatori din anii 1990 care a rămas în cabinetul lui Vladimir Putin și a menținut relații apropiate cu oficiali din Occident.

Putin l-a numit pe Ciubais în posturi de conducere al mai multor companii de stat importante din Rusia iar anul trecut l-a numit reprezentant special pentru climă și dezvoltare durabilă.

Sursa: hotnews.ro

Comentarii