Consultare publică la viitorul Muzeu al Copiilor

Acesta va funcționa în Casa Buicliu, după restaurarea clădirii aflate într-un stadiu avansat de degradare.

miercuri, 02 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Consultare publică la viitorul Muzeu al Copiilor

Până la mijlocul lunii în curs puteți să consultați și să formulați observații privind Planul de Urbanism Zonal propus pentru restaurarea și reamenajarea Casei Buicliu. Acestea pot fi transmise Serviciului de Urbanism al Primăriei Iași telefonic (0232/267582), prin fax (0232/211300) sau prin intermediul formularului de contact de pe pagina de internet a Municipalității. 

Este vorba de imobilul acoperit cu un mesh pe fațada dinspre strada Păcurari, respectiv spre stația de autobuz „Blocuri Păcurari”. Clasată drept monument istoric, clădirea construită la sfârșitul secolului al XIX-lea este practic o ruină. Deși chiriașii care au adus-o în această stare au fost evacuați în vara lui 2017, casa e de atunci goală și încă nu s-au găsit fonduri pentru consolidare și renovare.

Un afiș fixat pe gardul curții precizează că „observațiile sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare și avizare a PUZ”, iar „răspunsul la observațiile transmise va fi publicat de către Direcția de Urbanism pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Iași și prezentat timp de 25 de zile de la încheierea perioadei de consultare a publicului la sediul propriu din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 11”.

Imobilul ar urma să fie și extins, la cele trei niveluri existente, subsol, demisol și parter, adăugându-se și mansarda, respectiv transformarea podului clădirii, menționează anunțul de informare a publicului. Ateneul Național din Iași, în administrarea căruia se află clădirea, a obținut deja anul acesta documentația tehnică necesară. 

Cititi si: Drumul unei case de la ruină la bijuterie. Va deveni "Muzeu al Copiilor"

Cititi si: Cum va arăta Muzeul Copiilor? Va fi amenajat într-o clădire monument din Păcurari

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii