Continuă circul la Dinamo

miercuri, 31 octombrie 2018, 02:43
3 MIN
 Continuă circul la Dinamo

 

Cu Mircea Rednic la timonă, echipa “câinilor” a jucat execrabil la Călăraşi şi a încheiat turul sezonului regulat pe loc de baraj. Fanii s-au supărat groaznic pe jucători, iar Armando Cooper a cerut rezilierea contractului pentru insulte cu caracter rasist. Rednic a făcut primele transferuri

Nici în ultima etapă a turului sezonului regulat din Liga I nu a reuşit Dinamo să treacă de Concordia Chiajna. Cu Mircea Rednic pe bancă, echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare nu a reuşit să treacă la Chiajna de Concordia, ba – mai mult – jucătorii trebuie să-i mulţumească portarului panamez Jaime Penedo pentru că au obţinut un punct preţios în fief-ul lui Dorinel Munteanu. În tot turul, Dinamo a realizat trei victorii, toate pe teren propriu: mai întâi, 2-1 cu FC Voluntari, în prima etapă, apoi, 1-0 cu Viitorul în etapa a IV-a., Următorul succes dinamovist s-a înregistrat pe 25 august, cu modesta FC Hermannstadt, scor 2-1, cu gol marcat în ultimele secunde de Pesic în faţa unei formaţii aflate în inferioritate numerică. Astfel, Dinamo încheie turul pe locul XII, care duce la barajul de menţinere în Liga I: Declaraţia lui Rednic conţine o propoziţie antologică, dacă ţinem cont de ceea ce a însemnat Dinamo: "Trebuie să fim fericiţi că n-am luat gol, dar nici n-am dat”. Apoi, “Puriul” a continuat: “O primă repriză bună, nu au fost ocazii, dar nici ei nu au avut. în repriza a doua am văzut cădere fizică şi adversarul ne-a dominat la faze fixe, au jucători care au centrat foarte bine şi ne-au pus în dificultate. Nu e posbil, nu ştiu dacă am avut un şut pe poartă”, pentru a încheia sentenţios: “În momentul de faţă nu se poate mai mult". Mircea Rednic vrea să întărească lotul. "Puriul" aşteaptă întăriri şi se pare că primele încercări au dat roade: portarul Logan Bailly (32 de ani), de la fosta echipă a lui Rednic, FC Mouscron, un alt beglian, fundaşul dreapta Sebastien Locigno, de la echipa olandeză Go Ahead Deventer şi un fundaş stânga, albanezul cu cetăţenie elveţiană, Nasser Aliji, crescut de FC Basel, ultima oară la Virtus Entella (Italia).

Fanii dinamovişti însă au fost enervaţi la culme. La finalul partidei, fanii au blocat autocarul echipei şi i-au ameninţat pe jucători. ”Jucători de serie B, vă rupem picioarele!”, ”zdrenţelor, jucaţi fotbal! De asta luaţi bani, zdrenţelor. Unde dormiţi în seara asta? Aţi înnebunit la cap?”, sunt câteva dintre mesajele suporterilor. În urma protestelor, mijlocaşul panamez Armando Cooper a cerut rezilierea contractului. Potrivit gsp.ro, Cooper, care a sărit să bată un fan, e atât de supărat pe scandările rasiste ale supoterilor încât a mers la şefi şi le-a transmis că nu mai are de gând să continue în tricoul lui Dinamo. Iar în tabăra sa se află şi conaţionalul Jaime Penedo, cel care îl susţine în conflictul de la distanţă cu fanii turbulenţi. Rednic susţine, însă, că mijlocaşul central s-a răzgândit între timp: "Era supărat pe incidentul cu fanii, dar s-a răzgândit. Penedo nu se pune problema să ceară rezilierea sau să îşi dorească să plece. Am nevoie de amândoi, am nevoie de toţi jucătorii. Nu pleacă nimeni până în iarnă", a declarat Rednic, pentru Telekom Sport. Acelaşi nucleu dur al galeriei l-a insultat pe patronul Ionuţ Negoiţă, însă Rednic i-a luat apărarea finanţatorului.

Comentarii