Costel Alexe nu mai face parte din Guvernul Orban. Cine va prelua Ministerul Mediului

luni, 02 noiembrie 2020, 15:05
2 MIN
 Costel Alexe nu mai face parte din Guvernul Orban. Cine va prelua Ministerul Mediului

În locul lui Costel Alexe, care a renunţat la portofoliul Mediului, Apelor şi Pădurilor după ce a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, va fi numit astăzi Mircea Fechet (40 de ani). Băcăuan de origine, Fechet este unul dintre cei şapte secretari de stat ai ministerului. El a avut până acum în subordine coordonarea activităţii mai multor structuri şi unităţi, printre care Administraţia Fondului pentru Mediu, Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, fiind totodată reprezentant al României la Agenţia Europeană de Mediu, cu sediul la Copenhaga.

Preşedintele PNL Iaşi a pus astfel punct unui an de ministeriat. Amintim că Guvernul Orban I a fost instalat pe 4 noiembrie 2019, după ce Guvernul Dăncilă a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură. După doar trei luni, pe 5 februarie 2020, guvernul minoritar al PNL a fost demis la rândul lui în urma unui vot de neîncredere al Parlamentului dominat de PSD-ALDE. Pe fondul pandemiei, aceeaşi formulă de guvernare a fost reînvestită pe 14 martie (Cabinetul Orban II), două zile mai târziu fiind impusă în România starea de urgenţă.

Costel Alexe a depus jurământul de preşedinte al CJ Iaşi pe 23 octombrie. În zilele următoare, plenul administraţiei judeţului se va reuni pentru ocuparea locurilor vacantate de cei care au renunţat la mandate şi pentru alegerea celor doi vicepreşedinţi.

Comentarii