Cu un ochi la Dubai şi altul în Mexic

joi, 24 februarie 2022, 02:43
4 MIN

 

Novak Djokovic se descurcă bine la revenirea în circuitul ATP dar dacă Medvedev câştigă turneul de la Acapulco îl detronează pe sârb din fruntea topului. În Mexic, Zverev a făcut circ la dublu şi a fost exclus. Cori Gauff şi Jelena Ostapenko tulbură ierarhiile la Doha

 Novak Djokovic s-a calificat fără mari emoţii în sferturile de finală ale turneului ATP 500 de la Dubai, după ce a trecut în două seturi de rusul Karen Haceanov (26 ATP), scor 6-3, 7-6. „Nole”a arătat o formă excelentă la Dubai, care nu reflectă deloc faptul că a lipsit o perioadă îndelungată din circuit. Djokovic a început perfect partida şi s-a distanţat repede la 4-1 în primul set, pe care şi l-a adjudecat apoi cu 6-3, fără să-i ofere nicio şansă rusului atunci când s-a aflat la serviciu. În setul secund, Djokovic a făcut din nou repede break-ul (la 1-1), dar apoi rusul şi-a dat seama că nu mai are nimic de pierdut şi a riscat mai mult. Acest stil a dat roade şi Karen a reuşit să egaleze la 4. În game-ul imediat următor, rusul a salvat două mingi de break consecutive şi apoi a trecut în faţă. Ulterior s-a mers cu serviciul până în tie-break, unde Djokovic a jucat fără greşeală şi s-a impus cu 7-2. Adversarul lui Nole în sferturi va fi cehul Jiri Vesely (123 ATP), care l-a învins,surprinzător, pe spaniolul Roberto Bautista, scor 6-4 6-4. Interesant este că singurul meci disputat între Djokovic şi Vesely s-a jucat în 2016 şi a revenit cehului. Tot în Emirate, Andy Murray (89 ATP) a fost eliminat, scor 5-7, 2-6, de către italianul Jannik Sinner (10 ATP)

Britanicul Andy Murray (89 ATP), fost lider mondial, a fost eliminat miercuri în optimile de finală, după ce s-a înclinat în două seturi, 5-6 2-6, în faţa italianului Jannik Sinner (10 ATP). Sinner va întâlni în runda următoare un adversar de valoare apropiată, polonezul Hubert Hurkacz (11 ATP), care a trecut cu 6-3, 6-2 de slovacul Alex Molcan. Alte rezultate: Mackenzie McDonald (SUA) – Filip Krajinovic (Serbia) 6-4, 7-6; Andrei Rublev (Rusia)- Kwon Son-wo (Coreea de Sud) 4-6, 6-0, 6-3; Rikardas Berankis (Lituania) – Alexei Popyrin (Australia) 6-4, 7-6; Denis Shapovalov (Canada) – Taro Daniel (Japonia) 6-4, 6-3.

*Djokovic este atent şi la turneul ATP 500 de la Acapulco, unde joacă rusul Daniil Medvedev, numărul 2 mondial. Dacă Medvedev câştigă turneul mexican trece pe primul loc în top, indiferent de ceea ce face Djokovic la Dubai.Deocamdată, Daniil a debutat cu succes, trecând de francezul Benoît Paire (29), scor 6-3, 6-4. La Acapulco este prezent şi câştigătorul Australian Open, Rafael Nadal (5 ATP), care a trecut de americanul Denis Kudla (100), scor 6-3, 6-2, un jucător intrat pe tablou ca „lucky loser”. Un alt „norocos”, americanul Stefan Kozlov (130) a realizat o altă surpriză, eliminându-l pe bulgarul Grigor Dimitrov (33 ATP), scor 7-6, 5-7, 6-3. Şi grecul Stefanos Tsitsipas (4ATP) este în optimi, după victoria în două tie-break-uri asupra sârbului Laslo Djere (51). Alte rezultate: Tommy Paul (SUA) – Matteo Berrettini (Italia) 4-6, 5-1 ab; Cameron Norrie (Marea Britanie – Daniel Altmaier (Germania) 7-6, 6-2; Pablo Andujar (Spania) – Alex Hernandez (Mexic) 6-0, 6-1; Marcos Giron (SUA) – John Millman (Austraia) 7-6), 2-0 ab; Yoshihito Nishioka (Japonia) – Feliciano Lopez (Spania) 2-6, 6-0, 6-4; Jeffrey Wolf (SUA) – Lorenzo Sonego (Italia 3-6, 7-6, 6-,

Ziua de tenis de la Acapulco a fost marcată de un scandal uriaş, produs de germanul Alexander Zverev (3 ATP). Acesta,împreună cu brazilianul Marcelo Melo, au fost eliminaţi în primul tur la dublu de echipa Lloyd Glasspool/Harri Heliovaara (Marea Britanie/Finlanda), scor 2-6, 6-3, 6-10. Nemulţumit de o decizie a arbitrului, tenismanul german l-a înjurat şi l-a făcut „idiot” pe arbitrul de scaun. Apoi, nervos că a pierdut meciul, Zverev a lovit cu racheta scaunul arbitrului de trei ori, o dată nimerind şi piciorul oficialului. Ca urmare a acestui comportament neobişnuit, Zverev a fost exclus din turneu şi se aşteaptă la o amendă imensă din partea ATP. Astfel, germanul Peter Gojowczyk (93) –alt lucky loser – va beneficia de calificarea în sferturi fără să joace. La sfâşit, Zverev şi-a cerut scuze arbitrului, oficialilor şi publicului, dar scuzele nu puteau avea efect.

*În turneul WTA 500 de la Doha („Qatar Open”), rămas fără românce, puştoaica americană Cori Gauff (23 WTA) a eliminat-o în optimi, sco 6-2, 6-3 de spaniola Paula Badosa (4 WTA), aflată într-o pasă neagră, după ce şi la Dubai a fost scoasă în prima manşă de Gabriela Ruse. Cori sau „Coco” cum i se mai spune, va avea o nouă provocare, grecoaica Maria Sakkari (6 WTA), 6-4,7-5 cu o altă americancă, Jessica Pegula (17).O altă surpriză a realizat-o, Jelena Ostapenko (13) care a eliminat numărul 2 mondial, Barbora Krejcikova (Cehia), scor 6-3, 6-2. Alte rezultate: Anett Kontaveit (Estonia) – Elise Mertens (Belgia) 6-3,0-6, 6-2; Ons Jabeur (Tunisia) – Tereza Martincova (Cehia) 6-1, 3-6, 6-3; Arîna Sabalenka (Belarus) – Jil Teichmann (Elveţia) 6-2, 6-1; Iga Swiatek (Polonia) –Daria Kasatkina (Rusia) 6-3, 6-0.

* Britanica Emma Răducanu (12 WTA), principala favorită a turneului de la Guadalajara, a abandonat, ieri, meciul disputat în primul tur cu australianca Daria Gavrilova-Saville (610). Emma s-a retras la scorul de 5-7, 7-6, 4-3 pentru Daria, după trei ore şi 36 de minute de joc. Jucătoarea britanică a condus cu 5-3 în setul al doilea şi a servit pentru meci, dar nu a putut să se impună. Ambele jucătoare au acuzat probleme fizice în decisiv. Saville a avut crampe la picioare, iar Răducanu a cerut un time-out medical, pentru o accidentare la coapsa stângă. Acesta este cel mai lung meci al sezonului în tenisul feminin.

 

Comentarii