Cum îți îngrijești corect pielea pentru a încetini procesul de îmbătrânire? (P)

marți, 31 ianuarie 2023, 12:06
2 MIN
 Cum îți îngrijești corect pielea pentru a încetini procesul de îmbătrânire? (P)

Dacă vrei să îți menții pielea în stare bună pentru mulți ani, ar trebui mai întâi să înveți câteva reguli de bază despre cum să încetinești procesul de îmbătrânire. Ce produse cosmetice merită și ar trebui folosite? În fiecare zi, pielea este expusă la mulți factori nefavorabili. Deci, cum să ai grijă de corpul tău pentru a-l menține tânăr și sănătos?

Cum îngrijești pielea pentru a încetini procesul de îngrijire?

Înainte de a învăța cum să ai grijă de tenul tău, trebuie să înțelegi de ce este un proces atât de important la care nu trebuie să renunți. Lupta cu îmbătrânirea este unul  provocator, dar nu imposibil putând fi considerat unul dintre punctele cheie care va afecta felul în care arăți. 

Pielea fermă și întinsă te face mai tânăr din punct de vedere vizual. Dar nu este vorba doar despre modul în care te prezinți. Învățând cum să ai grijă de organism într-un mod corect, ai grijă și de sănătatea ta. Având grijă de starea pielii, aceasta devine mai puțin susceptibilă la efectele adverse ale factorilor externi. Îngrijirea adecvată este, înainte de toate, protecție, iar pentru aceasta poți apela și  la produse de îngrijire cu colagen lichid, compus activ cu efecte în menținerea elasticității dermei. 

Dacă știi cum să ai grijă de pielea ta, probabil că blochezi în mod regulat radiațiile UV folosind crema de protecție solară potrivită. Nivelul de protecție trebuie selectat în funcție de sezon, timpul petrecut în aer liber și nuanța naturală a pielii.

Hidratarea adecvată, curățarea și exfolierea regulată sunt importante pentru toate tipurile de piele. Tratamente similare ar trebui să fie efectuate de toată lumea și la orice vârstă (nu numai când se observă urmele maturizării tenului). 

Nu trebuie să uiți nici de celulită, care afectează corpul femeilor de toate vârstele. În această situație, o cremă anticelulitică bună trebuie folosită regulat pentru a diminua aspectul de coajă de portocală.

Cum selectezi corect procesele de îngrijire?

Produsele care conțin ingredientele active de care are nevoie pielea sunt o necesitate absolută. De exemplu, în cazul îmbătrânirii mai rapide, este important să optezi pentru produse cosmetice cu acid hialuronic, printre altele. 

Tenul gras necesită utilizarea unor ingrediente care să prevină formarea imperfecțiunilor și să prevină dezvoltarea bacteriilor. Între timp, pielea deosebit de sensibilă necesită aplicarea unor produse cosmetice delicate care să susțină regenerarea epidermei.
Cosmeticele și ingredientele conținute în acestea (de exemplu, acid hialuronic, unt de shea etc.) sunt selectate pentru tipul de piele și nevoile sale specifice. 

 

Comentarii