Cum motivează Ciolacu demiterea secretarului de stat care i-a respins cererea de a fi declarat revoluționar

vineri, 29 decembrie 2023, 10:57
2 MIN
 Cum motivează Ciolacu demiterea secretarului de stat care i-a respins cererea de a fi declarat revoluționar

Fostul șef al Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari, Mihai Dodu, a fost demis după ce Corpul lui de control a constatat că acesta a permis presei să vadă dosarul de revoluționar al lui Ciolacu, relatează Libertatea. Cotidianul subliniază că Recorder primise acces la dosarul premierului pentru materialul „Erou sau impostor? Ce am găsit în dosarul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu”.

În Nota de Constatare a controlului făcut la Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor, Corpul de Control al premierului îi propune lui Marcel Ciolacu demiterea lui Mihai Dodu de la șefia instituției, prezenând o listă de nereguli care conține 11 puncte.

Documentul consultat de Libertatea este datat din 19 decembrie 2023.

„Corpul de control mi-a cerut sa îl schimb din funcție pe Mihai Dodu, după ce au fost descoperite nereguli la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor”, a motivat, joi, pentru Libertatea, premierul Marcel Ciolacu decizia de a-l da afară miercuri seara pe Mihai Dodu, din funcția de secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor.
Pe lista acuzațiilor Corpului de Control este că „la solicitarea mass-media”, SSRML „a transmis în copie un dosar administrativ de revoluționar, în condițiile existenței unui dosar civil aflat pe rolul unei instanțe de judecată, fără ca acest tip de documente să facă parte din Lista cu documentele de interes public aprobată la nivelul instituției și fără anonimizarea completă a tuturor datelor personale”.

Alte acuzații ar fi că a anulat ilegal certificate de luptător la revoluție pentru 65 de persoane și că a propus retragerea titlurilor de revoluționar fără avizul Comisiei parlamentare.

Purtătorul Guvernului motivează că Dodu a încălcat legea protecţiei datelor cu caracter personal
„Controlul făcut de Corpul de control al prim-ministrului la Secretariatul de stat pentru revoluţionari era programat. Făcea parte din programul anual de control, programat pentru trimestrul IV 2023. El nu a venit ca o consecinţă a unui context actual. Acele concluzii intermediare ale Corpului de control au arătat anumite abateri legislative ale fostei, deja, conduceri a acelui Secretariat de stat, care au fost un temei pentru manifestarea unor prerogative ale premierului de înlocuire. Am avut acces la aceste concluzii intermediare. Pot să vă spun generic doar că este vorba de abateri de la legea protecţiei datelor cu caracter personal. Corpul de control a şi sesizat Autoritatea naţională pentru protecţia datelor cu caracter personal şi urmează concluziile să fie trase în perioada următoare”, a afirmat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Mai mult, pe Hotnews

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii