Cum poţi să mănânci bătaie, la volan, când împarţi pâine prin comuna Rediu

luni, 04 aprilie 2022, 01:58
3 MIN
 Cum poţi să mănânci bătaie, la volan, când împarţi pâine prin comuna Rediu

Un puştan a ajuns în faţa justiţiei după ce, băut fiind, a agresat un agent comercial, manifestându-se violent şi faţă de un consătean care încercase să intervină. Băiatul abandonase şcoala după absolvirea clasei a şasea, pentru a merge să muncească, fără însă ca acest lucru să-l facă mai responsabil. Judecătorii au considerat totuşi că mai merită o şansă.

Pe 24 mai anul trecut, R.Ş.N. s-a deplasat în Rediu pentru a distribui pâine societăţilor comerciale din comună. După ce şi-a terminat treaba la un magazin din Horleşti, şoferul a dat în marşarier pentru a reveni pe drumul principal. L-a observat în spate pe Rareş Turca, care ţinea în mâini trei sticle de bere. Băiatul părea ameţit, aşa că R.Ş.N. a oprit maşina, pentru a-l lăsa să treacă. Turca a scăpat însă sticlele de bere pe asfalt, acestea spărgându-se. Având impresia că a fost atins de autoutilitara Iveco a lui R.Ş.N., tânărul a trecut la atac. A încercat să deschidă portiera din dreapta, fără a reuşi, motiv pentru care a lovit cu pumnii şi cu fragmente din sticlele de bere sparte în parbriz şi în geamul portierei, până a reuşit să le spargă. Băiatul a reuşit astfel să intre în maşină, lovindu-l pe R.Ş.N. de mai multe ori cu pumnii, aruncând spre acesta cu cioburi de sticlă şi reproşându-i că l-ar fi lovit pe când manevra.

Aflat în curtea sa, I.N. a auzit zgomotele produse de conflict şi a ieşit din curte, încercând să-l oprească pe Turca. A reuşit să-l tragă afară din maşină, iar Turca s-a îndreptat împotriva lui, lovindu-l cu pumnii în cap. În cele din urmă, I.N. s-a refugiat înapoi în curte. Doar mama lui Turca, împreună cu mai mulţi consăteni, au reuşit să-l potolească pe Turca.

Agenţii Secţiei 4 Poliţie Rurală au început cercetările împotriva lui Turca, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea liniştii publice. Tânărul a fost chemat la audieri, dar nu s-a prezentat, mama acestuia spunând că a plecat la muncă, fără a şti unde. Turca a fost însă văzut în curte de vecini a doua zi, iar poliţiştii au solicitat emiterea unui mandat de aducere. Pe 4 iunie, poliţiştii şi o grupă de intervenţie a Serviciului pentru Acţiuni Speciale au intrat în casa lui Turca, fără însă a-l găsi. Spre seară însă, el a fost oprit la Aeroport, unde voia să se îmbarce împreună cu fratele său, pentru a pleca în Anglia.

Întrucât la data comiterii faptelor, Turca avea 17 ani şi 7 luni, el a fost judecat ca minor. Magistraţii au considerat că principalii vinovaţi pentru comportamentul lui Rareş Turca sunt părinţii acestuia, care nu şi-au manifestat la timp şi corect autoritatea. Ca urmare, judecătorii au decis aplicarea celei mai severe măsuri educative neprivative de libertate, respectiv supravegherea zilnică a tânărului de către Serviciul de Probaţiune, timp de 5 luni. Băiatul va trebui totodată să-şi reia cursurile şcolare. Pronunţată joi, sentinţa poate fi atacată cu apel.

Comentarii