Cum se mişcă vaccinarea şi la Poli

vineri, 22 octombrie 2021, 01:43
3 MIN
 Cum se mişcă vaccinarea şi la Poli

 

Jumătate dintre fotbaliştii ieşeni au făcut-o, iar la stafful tehnic procentajul ar putea ajunge la 100%

Problemele grave generate de noul val al pandemiei de coronavirus a stimulat vaccinarea şi la Politehnica Iaşi. Antrenorul principal al echipei ieşene, Costel Enache, a anunţat că aproape jumătate de echipă este acum vaccinată. Tehnicianul speră ca procentul să crească, prima ţintă fiind vaccinarea întregului staff tehnic: “I-am convins pe mai mulţi să se vaccineze, însă doi dintre colaboratorii mei încă n-au făcut-o. Adi Senin, căruia îi este foarte frică de ace şi Costi Bădan. Costi mi-a spus însă că se va vaccina, iar la Adi ne gândim cum să-l anesteziem să-şi facă vaccin”. Enache a spus că Poli a luat măsuri severe de protecţie împotriva SARS-CoV-2: “Ne testăm săptămânal, iar când a apărut un caz la juniori am făcut trei teste în zece zile, pentru că unii juniori se mai antrenează cu echipa mare. Apoi, echipa s-a schimbat în trei vestiare, cu jucătorii de acelaşi post împărţiţi în cele trei spaţii. Pentru a evita aglomeraţia în spaţii închise, prânzul nu s-a mai mâncat la cantină şi am renunţat la lucrul în sala de forţă. La testarea de marţi nu am avut niciun caz pozitiv, sper s-o ţinem tot aşa”.

Dacă din punct de vedere al coronavirusului se stă bine la Poli, numărul accidentaţilor a crescut iarăşi. Astfel, lângă Ovidiu Mihalache şi Ioan Pop, despre care v-am informat că nu vor putea juca sâmbătă în meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în grupul indisponibililor a apărut şi Brayhan Torres. Mijlocaşul împrumutat de la FC Botoşani a suferit ieri, la antrenament, o fractură la mână. Nici de la jucătorii a căror prezenţă pe teren era anunţată incertă, Răzvan Onea, Tiberiu Serediuc şi Paul Chiorean, nu vin veşti prea bune, doar primul având ieri şanse de a juca contra gorjenilor. Legat de meciul de mâine. Enache a avut un discurs tranşant: “Gata! Am stabilit cu băieţii că e rândul nostru! Trebuie să câştigăm acasă! Nu ajung însă doar vorbele, e nevoie de mai multă concentrare, determinare, muncă. Nu ne aşteaptă un meci uşor, campionatul este imprevizibil, echilibrat, însă sunt convins că sâmbătă toţi jucătorii vor fi pregătiţi să dea ce e mai bun”.

Optimist în ceea ce priveşte partida cu Viitorul Pandurii a fost şi fotbalistul Jean Deretti,lăudat de Enache pentru determinarea pe care o arată şi dorinţa de a depăşi şirul de accidentări serioase pe care le-a avut. “E un meci foarte important, greu. Am muncit bine la echipă în această săptămână, cu intensitate, concentraţi. Putem obţine cele trei puncte” ,a declarat brazilianul. Partida de mâine se va derula pe stadionul “Emil Alexandrescu”, de la ora 11:00-

PS: Primul rezultat al etapei a XIII-a: Petrolul – CSA Steaua București 2-0.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii