Derbiul moldovenesc sub semnul dezechilibrului

sâmbătă, 29 august 2020, 01:43
3 MIN
 Derbiul moldovenesc sub semnul dezechilibrului

FC Botoşani – Politehnica Iaşi, duminică, de la ora 15:30, în etapa a II-a a Ligii I la fotbal

Derbiul moldovenesc, care începe să devină tradiţional, se dispută duminică şi pare a fi unul dintre cele mai dezechilibrate din istorie. Situaţia de la Politehnica Iaşi fiind binecunoscută, antrenorul principal al Politehnicii, Daniel Pancu, recunoaşte acest lucru:”Întâlnim o echipă bună, aflată într-o formă stabilă, cu individualităţi în special în atac, jucători tehnici şi puternici. În plus îl cunosc bine pe Marius Croitoru, un antrenor tânăr, cu spirit ofensiv, dar mi-aș fi dorit să-l întâlnesc după vreo zece etape. Ţin să-i felicit pe viitorii nostri adversari, pentru victoria din Kazahstan, în Liga Europa, cu o echipă destul de puternică”, a spus Pancu, care nu crede că oboseala drumului poate afecta forma echipei lui Croitoru: „Ei au un lot numeros şi echilibrat valoric, sunt convins că vor găsi soluţia de a înlocui pe cei care poate să resimt”, a mai menţionat tehnicianul, care doreşte ca anul viitor să se înscrie la cursurile pentru licenţa Pro, pe care nu o deţine, de altfel, nici Croitoru. Dacă Pancu nu pune preţ pe oboseala adversarilor, jucătorul Cosmin Frăsinescu speră ca acest lucru să fie în avantajul ieşenilor:”Teoretic, ar putea fi un avantaj, însă depinde de noi dacă putem specula acest lucru.FC Botoşani este o echipă bună, a jucat în play-off şi sunt convins că va mai realiza rezultate frumoase în Liga Europa”,care s-a arătat încântat de entuziasmul dovedit de Pancu la antrenamente.

Din nefericire, necazurile de lot sunt numeroase la Politehnica şi principala problemă este chiar Frăsinescu. Stoperul ieşean reclamă de la începutul săptămânii dureri la coapsa dreaptă,a făcut tratament şi recuperare, iar Pancu spune că şansele ca el să fie refăcut sunt destul de mici, chiar dacă jucătorul speră într-o „minune” la ultimele antrenamente. Deoarece grecul Baxevanos nu poate juca din motive contractuale (există o clauză la înţelegerea Lazio-Poli prin care Nikos să nu joace în meciurile cu Botoşani), Poli ar rămâne într-un singur stoper, Mihalache şi Pancu va trebui să improvizeze. În rest, lui Vanzo nu i-a venit cartea verde şi nici nu sunt şanse să vină până luni, Breeveld a revenit la antrenamente, dar nu este încă apt de joc, bosniacul Zajmovic a sosit joi seara foarte târziu şi de-abia astăzi va fi testat medical, iar Platini s-a întors la antrenamente, convingându-l pe Pancu că a întârziat din cauza dificultăţilor de transport aerian.

Anul trecut, FC Botoşani a câştigat ambele meciuri cu Poli, disputate pe terenul său, cu 3-0 şi 2-1.Partida care trebuia să se joace în Copou s-a ”mutat” tot la Botoșani din cauza schimbării gazonului la stadion.

FC Botoşani: Pap – Hăruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – Rodriguez, Câmpanu, Florescu – Keyta, Dugandzic, Askovski.

Poli Iaşi: Axinte – Cabral, Frăsinescu (De Iriondo), Mihalache, Onea – Acka, Passaglia, Fr.Critea – Popadiuc, A.Cristea, Platini.

Primul meci al etapei a II-a: Gaz Metan Mediaș – FC Argeș 2-0 (1-0). Baco ('41), Dumitru ('52).

Comentarii