Deşeurile reciclabile vor fi colectate mai des: nu o dată, ci de două ori pe lună

joi, 18 iulie 2019, 01:56
2 MIN
 Deşeurile reciclabile vor fi colectate mai des: nu o dată, ci de două ori pe lună

Decizia Salubris se referă la abonaţii de la case. Asta se va întâmpla din august.

Salubris va colecta deşeurile reciclabile nu o dată, ca până acum, ci de două ori pe lună, începând din august, de la gospodăriile individuale (case). Măsura a fost anunţată acum câteva zile, dar o decizie în acest sens a fost luată ieri.

„Colectarea separată şi introducerea în staţiile de sortare a deşeurilor reciclabile colectate separat reprezintă pilonul de bază al activităţii de gestiune a deşeurilor. De asemenea, colectarea separată presupune şi atingerea ţintelor impuse de legislaţie, evitarea amenzilor şi a infrigementului pentru România”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

În ultimul an, Salubris a demarat un proiect amplu de modernizare a parcului auto, ţinta fiind ca, până în 2021, parcul să fie complet înnoit.

„Cu ajutorul echipamentelor achiziţionate de Salubris SA în ultima perioadă va creşte şi frecvenţa de colectare a deşeurilor reciclabile. Astfel, începând cu luna august 2019 Salubris SA va asigura de două ori pe lună colectarea deşeului reciclabil uscat de la utilizatorii din gospodării individuale (case), urmând ca spre sfârşitul anului să fie făcute toate eforturile pentru a se ajunge la un regim de colectare săptămânal”, se mai precizează în comunicatul municipalităţii.

Potrivit sursei citate, în primul semestru al acestui an s-a colectat mai mult decât dublul cantităţii de deşeuri reciclabile colectate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Comentarii