Duel cu micii tricolori

marți, 15 februarie 2022, 02:43
3 MIN
 Duel cu micii tricolori

 

Astăzi, de la ora 12:00, la Buftea, Poli Iaşi – România under 19. Unde a plecat Marian Târşa

Politehnica Iaşi a început în forţă cantonamentul pe care-l efectuează în această săptămână la baza Federaţiei Române de Fotbal de la Buftea. Ajunsă duminică seară în localitatea ilfoveană, trupa pregătită de Costel Enache a avut ieri două antrenamente. Unul, pe teren, cel de-al doilea – la sala de forţă. La şedinţele de pregătire a participat şi mijlocaşul Jeremy Mawatu (25 ani – Energetik Minsk, Belarus I), care dă probe, francezul făcând în Bucureşti joncţiunea cu lotul de 25 de jucători plecat din Copou. La capitolul “veşti bune” apare faptul că Sekou Camara, accidentat mult timp, a lucrat normal luni. Speranţe legate de reintegrarea în echipă sunt legate şi de celălalt jucător de bază care a fost mult timp indisponibil, Cristi Puşcaş, care se simte mai bine. Puşcaş va efectua azi un nou control medical şi, în funcţie de verdictul medicilor, va putea lucra normal de mâine.

Astăzi, Poli va începe seria de trei meciuri amicale pe care le va disputa în următoarele patru zile. De la ora 12:00, la Buftea, ieşenii se vor confrunta cu echipa naţională a României formată din jucători sub 19 ani. Reamintim, miercuri şi vineri, la Buzău şi Ploieşti, Poli va susţine testele cele mai importante ale perioadei precompetiţionale, cu două colege din eşalonul doi, FC Buzău şi Petrolul Ploieşti. Liga a II-a de fotbal se reia în jurul datei de 26 februarie, când Iaşul va juca acasă, cu FC Braşov.

În altă ordine de idei, s-a aflat de ce Marian Târşa a acceptat să-şi rezilieze contractul cu Politehnica săptămâna trecută, la foarte mult timp după ce fusese anunţat că nu se va mai conta pe el în sezonul de primăvară. Jucătorul născut în Vaslui, care a mai fost legitimat la FC Botoşani, a semnat cu Vediţa Coloneşti, formaţie din judeţul Olt clasată pe locul IV în Seria a VI-a a Ligii a III-a. Gruparea comunei Coloneşti, care are o populaţie de 2 000 de locuitori, este manageriată de fostul fundaş al lui U Cluj, Farul, FC Argeş, FC Braşov, Mircea Stan. Ca o curiozitate, acesta a fost primarul localităţii străbătute de râul Vediţa, funcţia fiind ocupată acum de tatăl lui, Nicolae Stan. Stadionul din Coloneşti poartă numele lui Mircea Stan (!), care e tatăl lui Antonio Stan, fost jucător la Poli în sezonul 2020-2021. Târşa a mai fost ofertat de liderul Seriei I a eşalonului trei, Dante Botoşani, unde a ajuns un alt jucător care a evoluat la Poli în acest sezon, Alexandru Zaharia, şi de Gloria Bistriţa (locul V în C9).

Comentarii