După atâtea luni de bere la cutie România a devenit rezerva de aluminiu a lumii

vineri, 18 septembrie 2020, 13:08
3 MIN
 După atâtea luni de bere la cutie România a devenit rezerva de aluminiu a lumii

* Primul sfârşit de săptămână din noul an şcolar vine cu veşti bune nu doar pentru cei mici, care vor avea două zile în care să mai uite de cursurile on-line şi să se împuşte, să se dueleze ori să joace fotbal tot on-line cu colegii: fiind toamnă bogată şi plină de roade ale pământului, s-a luat decizia ca unele pensii şi salarii să fie plătite în legume şi fructe, pe ideea că, oricum, românii cumpără din piaţă, să pună murături şi zacuscă. Singurii care, pe moment, par scandalizaţi de decizie, sunt factorii poştali; aceştia vor fi nevoiţi ca în zilele de pensie să care în tolbe sute de kilograme de varză, cornişoni, vinete, gogoşari, gutui şi altele (am înţeles că unii, mai defavorizaţi, vor primi pensiile şi salariile în castane). Treaba se va rezolva în lunile următoare, când toate legumele vor intra în conturi şi vor putea fi scoase cu cardul.

* Încă o veste bună de pe ogoarele patriei: mulţi agricultori au obţinut cantităţi de orz care ar putea stârni invidia oricui! Recordul a stârnit, în paralel, bucuria a sute de mii de gâşte care vor beneficia de un meniu bogat în orz, precum şi a altor sute de mii de săteni, tare pricepuţi la distilarea cerealelor.

* Multele restricţii din vara care tocmai s-a isprăvit, precum şi teama unor români de a nu se molipsi, au făcut ca numărul consumatorilor de bere proaspătă la dozator, la halbă, băută la terasă, să scadă; din acest motiv a crescut consumul de bere la doze din aluminiu, mai sigure şi mai uşor de dezinfectat, cumpărate din supermarket. Din acest motiv, spun statisticienii, România a ajuns să deţină cantităţi practic nelimitate de aluminiu, materie primă strategică, folosită în industria aeronautică şi aerospaţială, devenind astfel principalul jucător pe piaţa mondială a acestui preţios metal! Aceiaşi statisticieni spun că doar din dozele de bere consumate de locatarii imobilului PI6 din Bugetari în timpul verii s-ar putea construi o escadrilă de avioane de vânătoare F-16. În aceeaşi perioadă, consumul de bere la pet de doi litri a fost şi mai mare.

* Unele dintre restricţiile pomenite mai sus au avut şi alte efecte, cum ar fi mutaţiile genetice apărute la unele vietăţi! Deoarece pe 1 iunie s-au redeschis doar terasele, clienţii şi-au petrecut zilele şi serile în aer liber, atacaţi permanent de ţânţari, fără a putea intra în local, la adăpost; ţânţarii, ca ţânţarii, normal că au profitat şi au supt din ce în ce mai mult sânge, fără a ţine cont de alcoolemiile victimelor. Biologii declară că în această toamnă fauna ţării este mai bogată cu câteva specii de insecte, dintre care ţânţarul cu ficat umflat, ţânţarul care zboară împrăştiat şi ţânţarul care vede dublu.

Comentarii