După faţadă, la Cinema Victoria se restaurează şi foaierul: deserveşte sala de spectacole, care are o capacitate 767 locuri

marți, 25 octombrie 2022, 01:50
1 MIN
 După faţadă, la Cinema Victoria se restaurează şi foaierul: deserveşte sala de spectacole, care are o capacitate 767 locuri

Ateneul Naţional din Iaşi, care administrează deja de cinci ani clădirea fostului cinematograf Victoria, a lansat încă o licitaţie de lucrări pentru renovarea imobilului din Piaţa Unirii. 

După cea destinată reparării faţadei, iniţiată cu o lună în urmă, acum a venit rândul foaierului. Valoarea estimată este ceva mai mare decât banii alocaţi pentru faţadă, 756 mii lei, iar durata şantierului va fi de 4 luni – cât vor ţine şi lucrările la faţadă. Termenul de înscriere la licitaţie este 7 noiembrie.

Potrivit memoriului tehnic care însoţeşte procedura, proiectul de amenajare a spaţiului va trata zona foaierului, casele de bilete şi garderoba pentru spectatori.

„Amenajarea spaţiului descris anterior va fi de factură contemporană şi va răspunde necesităţilor actuale, sociale şi urbane, raportate la factura obiectivului, cea de spaţiu performativ polivalent (spectacole/ proiecţii/ conferinţe)”, menţionează documentul citat. Foaierul deserveşte sala de spectacole, care are o capacitate 767 locuri, la care se adaugă încă 30 în lojă.

Comentarii