Educatoare acuzată că a abuzat sexual trei fetițe, achitată de judecători

joi, 31 august 2023, 15:10
3 MIN
 Educatoare acuzată că a abuzat sexual trei fetițe, achitată de judecători

O educatoare de la o grădiniță din județul Suceava trimisă în judecată de procurori și care s-a aflat în arest preventiv timp de trei luni, fiind acuzată că a agresat sexual trei fetițe cu vârste între 3 și 7 ani, a fost achitată de instanță, scrie Monitorul de Suceava. Decizia a fost luată de către Judecătoria Suceava și nu este definitivă.

Femeia, în vârstă de 51 de ani, educatoare la grădinița din localitatea Bosanci, a fost declarată nevinovată pentru toate capetele de acuzare – viol, agresiune sexuală și rele tratamente aplicate minorului, Judecătoria Suceava hotărând că fapta nu există, conform Monitorului de Suceava.

Decizia Judecătoriei Suceava nu este definitivă.

Cazul a ieșit la iveală după ce educatoarea a reclamat la Poliție un părinte care i-a incendiat mașina

În ianuarie 2022, educatoarea a fost arestată preventiv sub acuzațiile de viol, agresiune sexuală și rele tratamente aplicate minorului, fiind eliberată din arest după trei luni și plasată sub control judiciar.

Totul a ieșit la iveală după ce tatăl a două dintre fetițe a decis să își facă singur dreptate și a incendiat autoturismul educatoarei, în decembrie 2021, iar femeia a depus plângere la poliție.

Poliția Română anunța la acea dată că bărbatul reclamat de educatoare a fost reținut și apoi arestat preventiv. „Din cercetări s-a stabilit că bărbatul care ar fi incendiat maşina este tatăl a două fetiţe minore şi ar fi recurs la acest gest de răzbunare, ca urmare a unor acte de viol şi agresiune sexuală din partea femeii asupra fiicelor sale”, preciza atunci Poliția Română.

Femeia a fost trimisă în judecată de Parchetul Judecătoriei Suceava în februarie 2022, fiind acuzată că ar fi agresat sexual trei fetițe cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani.

„La data de 16 septembrie 2021, inculpata, în calitate de educatoare a minorei (…), în timp ce se aflau împreună în incinta Grădiniței cu Program Normal Căsuța cu Povești Bosanci, a condus-o pe minoră în toaleta grădiniței”, au scris procurorii în rechizitoriu, detaliind abuzul sexual la care ar fi fost supusă fetița.

Arestarea educatoarei a scos mai mulți părinți în stradă, care și-au manifestat solidaritatea față de aceasta. Totuși, ancheta avea să scoată la iveală detalii tulburătoare, a scris Libertatea.

Principala probă din dosar a fost evaluarea psihologică a fetițelor, în urma căreia s-a concluzionat că acestea erau profund traumatizate de cele întâmplate la grădiniță. Medico-legal, agresiunile sexuale nu au putut fi confirmate, abuzurile reclamate petrecându-se cu mult înaintea examinării.

În cursul anchetei, educatoarea – care a susținut tot timpul că este nevinovată – a picat testarea poligraf și a invocat că „tehnica poligraf nu face altceva decât să descopere emoţia în mod indirect, prin depistarea reacţiilor activatorii generale; această tehnică nu detectează cauza emoţiei, ci doar pe acesta însăşi”.

Mai mult, educatoarea a susținut că înainte de a fi testată cu poligraful starea ei emoțională ar fi fost influențată pe comisarul care coordona ancheta, a mai scris Libertatea. „Înaintea testării poligraf, comisarul de poliţie (…) a efectuat presiuni asupra inculpatei, adresându-i întrebări precum «Când te priveşti în oglindă, ce vezi, având în vedere ce ai făcut?». Având în vedere acest context, dublat şi de stresul cauzat de arestarea preventivă, inculpata a prezentat emoţii puternice, de natură a compromite rezultatele evaluării”, a invocat avocatul educatoarei în fața judecătorului de cameră preliminară.

Comentarii