Elevi abandonați în câmp, la Botoșani, după ce șoferul microbuzului școlar a fost amendat de polițiști

miercuri, 25 octombrie 2023, 10:58
2 MIN
 Elevi abandonați în câmp, la Botoșani, după ce șoferul microbuzului școlar a fost amendat de polițiști

Mai mulți copii au fost lăsați în câmp, în județul Botoșani, după ce șoferul microbuzului școlar a fost amendat de polițiști pentru că transporta prea multe persoane. 

Șapte copii și un însoțitor din comuna botoșăneană Mihălășeni au fost lăsați în câmp vineri, 20 octombrie, după ce șoferul microbuzului școlar care îi ducea acasă a fost amendat de polițiști pentru că transporta mai multe persoane peste limita legală, scrie Monitorul de Botoșani.

Șoferul a fost oprit de poliție după mai multe sesizări că microbuzul școlar transportă elevii înghesuiți ca sardelele, iar acestea s-au confirmat. Când a fost tras pe dreapta, la 5 kilometri de destinație, polițiștii au găsit în microbuz 24 de persoane, cu 7 peste maximul permis de lege.

Șoferul a fost amendat cu 1.160 de lei și pus să dea cel puțin 7 pasageri jos, cu promisiunea că se va întoarce și după aceștia.

Nervos pentru că a fost amendat, șoferul a refuzat inițial să vină și după copiii lăsați în câmp. A fost nevoie de numeroase telefoane pentru a-l convinge să se întoarcă și după elevii care îl așteptau în pustietate.  

După incident, părerile părinților sunt împărțite. Unii dau vina pe polițiști: „Mai erau câțiva kilometri, puteau să-l lase pe șofer să termine cursa cu toții copiii”. Alți spun că responsabili de situație sunt cei de la primărie: „Îmi pare rău de șofer, el nu are nicio vină. Șefii îl pun să conducă așa, să nu facă prea multe drumuri”.

Consiliul Județean Botoșani a anunțat ulterior că Mihălășeni se află pe lista comunelor care vor primi microbuze școlare „verzi”. 

Comentarii