Episcopia Catolică din Iaşi caută text pentru imnul bazilicii minor de la Cacica

marți, 16 noiembrie 2021, 02:56
1 MIN
 Episcopia Catolică din Iaşi caută text pentru imnul bazilicii minor de la Cacica

Ieşenii pasionaţi de muzică au şansa de a se înscrie la un concurs organizată de către parohia romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului” din Cacica, judeţul Suceava, unde este sanctuarul Fecioarei Maria – locul cu cel mai mare pelerinaj catolic din Moldova. În momentul de faţă se caută propuneri pentru un text al unui nou imn şi de aceea a fost organizat acest concurs.

„Iubiţi credincioşi, peste tot în lume, când mergem într-un pelerinaj, am putut asculta şi cânta împreună cu ceilalţi credincioşi imnul acelui sanctuar, care, desigur, exprimă spiritul şi magia acelui loc. Şi noi am dori să avem imnul bazilicii minor de la Cacica şi, de aceea, pentru că sunt mulţi creştini talentaţi care se exprimă frumos în versuri, vă propunem să începem un concurs, iar textul care va fi ales de Comisia Liturgică va fi ulterior o sursă de inspiraţie pentru muzicieni să compună melodia imnului”, au transmis reprezentanţii parohiei prin intermediul Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi.

La nivel de condiţii, textul nu trebuie să depăşească cinci strofe, este preferabil să aibă rimă, ritm şi măsură constante, pot fi şi strofe cu refren, iar în rândul cuvintelor cheie trebuie să fie numele Sfintei Fecioare Maria, mamă, minuni, icoană, sanctuar, Cacica (Bucovina), sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, închinare, rugăciune, comuniune, speranţă, credinţă, iubire etc.

Textul poate fi trimis până pe 31 decembrie la adresa de mail cacica@ercis.ro. Autorul sau autoarea textului care va fi desemnat câştigător va primi ca premiu o Biblie şi o icoană a Maicii Domnului de la Cacica, decernate de episcopul de Iaşi Iosif Păuleţ în cadrul Sfintei Liturghii a pelerinajului din 15 august 2022.

Comentarii