Expoziţie de dinozauri în grădina Palas. Au 13 metri lungime (FOTO)

joi, 09 iunie 2022, 14:59
2 MIN
 Expoziţie de dinozauri în grădina Palas. Au 13 metri lungime (FOTO)

Lumea Dinozaurilor, o întreagă expoziţie alcătuită din dinozauri giganţi, va putea fi vizitată în următoarea perioadă la Palas Iaşi. Printre speciile care vor fi prezentate, unele dintre cele mai mai cunoscute clase de dinozauri descoperite până acum, se numără şi T-Rex, Mamut, Ceratosaurus, Stegosaurus, Pterosaur, Triceratops şi Veliciraptor. 

Factorul inedit al acestei instalaţii este dimensiunea uriaşă a exponatelor, majoritatea fiind în mărime naturală. Expoziţia va fi plasată în grădina Palas, Atrium, dar şi pe Esplanada Teatrului Luceafărul. Accesul este gratuit, iar exponatele pot fi admirate de ieşeni în perioada 10 – 19 iunie.

Cei 26 de dinozauri care vor poposi în următoarea perioadă la Iaşi impresionează mai ales dimensiunile gigantice, unii dintre ei ajung până la 13 metri lungime, dar şi prin reproducerea fidelă a caracteristicilor specifice fiecărei categorii de dinozaur. În acelaşi timp, o parte dintre exponate vor fi animatronice, adică vor interacţiona cu publicul prin mişcări ale membrelor superioare, vor respira, clipi şi vor deschide şi închide gura, totul cu sunete sincronizate.

Printre exponate fac parte şi două exemplare T-rex de 13 metri lungime, un pui din această specie, care este ilustrat atunci când iese din ou. De asemenea, cei curioşi pot interacţiona şi cu specia Stegosaurus care are 6 metri lungime, un pui de Stegosaurus şi Dilophosaurus, de 4 metri. Tot în cadrul expoziţiei face parte şi o familie de mamuţi, reprezentată prin Mamut papa şi Mamut baby şi Amargasaurus care are o lungime de aproximativ 8 metri.

Pe lângă dinozaurii animatronici, vor fi prezente şi exemplare de tip balansoar, unde cei mici vor avea parte de momente pline de distracţie. Expoziţia „Lumea Dinozaurilor” poate fi admirată începând de vineri, 10 iunie, în mai multe locuri din ansamblul Palas. Aceasta va poposi la Iaşi timp de 9 zile.

Comentarii