Expoziţie inedită de carte la Iaşi: trei autori români, promovaţi

miercuri, 14 februarie 2018, 14:10
1 MIN
 Expoziţie inedită de carte la Iaşi: trei autori români, promovaţi

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi“ dedică această lună operelor literare a trei autori contemporani. Astfel, Biroul Împrumut pentru Adulţi din cadrul Bibliotecii Judeţene doreşte ca, prin intermediul unei expoziţii de carte, să promoveze literatura română actuală şi să demonstreze că aceasta poate fi la fel de atractivă ca cea clasică. 

Luna aceasta, expoziţia este dedicată scriitoarei Doina Ruşti, care a absolvit Facultatea de Filologie din Iaşi, şi a primit premii literare prestigioase precum Premiul „Ion Creangă“ al Academiei Române sau Premiul Uniunii Scriitorilor din România. Pe lângă lucrări de specialitate din domeniul filologic, Doina Ruşti este cunoscută pentru romanele sale traduse în mai multe limbi de circulaţie internaţională. De asemenea, T.O. Bobe se numără în rândul scriitorilor promovaţi de Biblioteca Judeţeană.

Acesta a terminat Facultatea de Litere din Bucureşti, unde a participat la cenaclul condus de poetul Mircea Cărtărescu în anii ’90. Romanul „Cum mi-am petrecut vacanţa de vară“ este unul dintre cele mai apreciate de critica literară actuală. Dumitru Ţepeneag este cel de-al treilea autor promovat. Scriitorul face parte din generaţia ’60 şi din grupul oniriştilor, alături de marele poet Leonid Dimov. O parte din viaţă a trăit-o în exil în Franţa, iar romanul „Hotel Europa“ este una dintre cele mai cunoscute cărţi ale sale. 

 

 

Comentarii