Fetiţa de 4 ani din maşina şicanată în trafic a murit la Spitalul de Copii. O alta de 6 ani a fost declarată în moarte cerebrală

vineri, 23 iunie 2023, 01:50
2 MIN
 Fetiţa de 4 ani din maşina şicanată în trafic a murit la Spitalul de Copii. O alta de 6 ani a fost declarată în moarte cerebrală

Medicii de la Spitalul de Copii din Iaşi au tratat în aceste zile două cazuri foarte complexe şi cu şanse foarte mici de recuperare. Doi copii, de 4 şi 6 ani, s-au luptat cu moartea la Iaşi, iar până acum unul s-a stins din viaţă, iar prognosticul pentru al doilea ieri, la închiderea ediţiei, era foarte rezervat.

UPDATE Din nefericire, cea de a doua fetiță (6 ani), lovită de o mașină când se dădea cu trotineta pe trotuar, a fost declarată în moarte cerebrală.

Știre inițială:

S-a stins din viaţă o fetiţă de patru ani care a fost victima unui accident rutier în judeţul Suceava, după ce maşina care se afla a fost şicanată în trafic, conform presei locale, până când a ieşit de pe carosabil. Fata, care se afla pe bancheta din spate, ţinută în braţe, conform informaţiilor furnizate de poliţişti, a fost proiectată prin parbriz şi transferată cu elicopterul SMURD la Iaşi. Deşi starea ei a fost una foarte gravă, medicii s-au luptat pentru ea, sperând să o poată stabiliza astfel încât să îi poată evalua şi celelalte răni foarte grave. Dar, în cursul zilei de marţi, aceasta s-a stins din viaţă.

„Pacienta transferată de la Suceava, victima unui accident rutier, a decedat în cursul zilei de astăzi. Echipa medicală a depus eforturi susţinute de a menţine funcţiile vitale ale copilului, dar din nefericire pentru aceasta şi pentru echipa medicală care şi-a dorit din tot sufletul să salveze acest copil nu s-a reuşit manevra de resuscitare”, a declarat Alina Belu, managerul unităţii medicale.

Celălalt caz este al unei fetiţe de 6 ani din judeţul Vaslui, care a fost acroşată, chiar în municipiu, de către o maşină care se deplasa cu viteză foarte mare, în timp ce se afla pe trotinetă. O imagine video care a surprins accidentul arată faptul că fata a fost proiectată în aer după ce a fost lovită, iar la spital a ajuns în stare extrem de gravă: intubată şi ventilată mecanic, policontuzionată şi cu un prognostic rezervat.

Conform medicilor, în cele două zile de când se află internată la Iaşi starea ei nu a progresat spre bine, rămâne în continuare extrem de gravă, iar prognosticul medicilor este unul rezervat cu privire la şansele acesteia de a se recupera. 

Comentarii