Firma care a anulat o uriașă licitație a ApaVital nu s-a mai înscris la reluarea procedurii

miercuri, 18 octombrie 2023, 01:50
1 MIN
 Firma care a anulat o uriașă licitație a ApaVital nu s-a mai înscris la reluarea procedurii

Trei oferte au fost depuse pentru pachetul de lucrări rămas neatribuit dintre cele lansate de compania de apă pentru extinderea rețelelor în zona de nord-vest a județului. Amintim că trei loturi incluse în Contractul de lucrări 09 au fost atribuite, al patrulea fiind anulat în urma unei contestații depuse de unul dintre competitori, firma Euskadi SRL. Licitația a fost reluată la începutul lunii trecute, dar printre ofertanții înscriși nu se află și firma contestatoare. Ofertele au venit din partea a trei asocieri conduse de Antrepriza de Reparații și Lucrări A R L Cluj, Ness Proiect Europe și Euro Building.

Pachetul de lucrări din zona Hârlău-Cotnari este licitat tot de la 79,4 milioane de lei, ca data trecută, și vizează extinderea rețelei de apă și a celei de canalizare în localitățile Pârcovaci și Hârlău, respectiv reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă și înființarea rețelei de canalizare în satele Scobinți, Fetești, Zagavia și Bădeni. Dacă va fi atribuit, câștigătorul va avea la dispoziție 22 de luni pentru finalizarea lucrărilor.

CITEȘTE ȘI: Scandal mare la ApaVital: Un avocat reclamă trei judecători ieşeni la DNA. O afacere de 16 mil. euro

În acest moment, din cele 24 de loturi de lucrări prevăzute în proiectul ApaVital de extindere a rețelelor de apă și de canalizare în județ, 19 sunt atribuite (în lucru), iar 5 se află în diferite stadii ale procedurii de licitație. Așa cum am mai relatat, cei de la ApaVital se așteaptă ca proiectul în valoare de jumătate de miliard de euro să fie realizat complet până la sfârșitul anului 2025. 

Comentarii