FOTBAL – Încă cinci plecări din Copou. Gata cu distracţia, începe treaba serioasă la Politehnica! Când e primul meci?

luni, 16 ianuarie 2023, 02:50
3 MIN
 FOTBAL – Încă cinci plecări din Copou. Gata cu distracţia, începe treaba serioasă la Politehnica! Când e primul meci?

Doi oameni de bază în mandatul lui Niculescu nu au fost pe placul lui Grozavu. Care sunt principalele posturi descoperite în viziunea antrenorului?

După ce săptămâna trecută a avut programate diferite teste, medicale şi fizice, Politehnica Iaşi începe de astăzi antrenamentele serioase. La acestea vor participa, pentru moment, 31 de jucători: Risto Jankov, Ianoş Brînză (portari); Mădălin Martac, Christ Kouadio, Răzvan Tincu, Florin Plămadă, Viorel Lică, Matija Katanec (NK Varazdin, Croaţia I, care urmează să-şi oficializeze astăzi colaborarea cu Poli), Paul Fosu-Mensah, Enrichi Finica, Ştefan Ştefanovici, Denis Ciaun, Dragoş Ungurenaşu (Rapid Brodoc, aparţine de Poli – probe) (fundaşi); Alexandru Musi (împrumutat până în vară de la FCSB), Robert Ion (Farul Constanţa), Antonio Dumitru, Gabriel Vaşvari, Julian Marchioni, Tudor Telcean, Octavian Cracea, Alin Roman, Francisc Cristea, Cătălin Hlistei, Alexandru Hrib (junior), Diego Fărcaş (junior), Alexandru Gău (Viitorul Darabani – probe), Bogdan Istrătie (Jiul Petroşani – probe) (mijlocaşi); Shayon Harrison, Pawel Tomczyk, Robert Niamţu (junior), Darius Deac (Rapid Brodoc, aparţine de Poli – probe) (atacanţi).

După jocul în familie de sâmbătă, la care au participat juniorii, jucătorii în probe şi cei de rang doi, titularii antrenându-se separat, antrenorul Leo Grozavu a renunţat la unul dintre fotbaliştii din afara Iaşului testaţi, portarul Paul Cosma (CS Şimleu Silvaniei). Totodată, aşa cum am anticipat, tehnicianul a pus pe liber primele două variante din acest sezon cu care a fost acoperit postul de jucător născut în 2004 pe care o echipă de ligă secundă trebuie să conteze, Alexandru Anton şi Denis Bujor. Oameni de bază în perioada primului antrenor ieşean al sezonului, Claudiu Niculescu, Anton şi Bujor nu au fost pe placul lui Grozavu. Acum, primul a fost împrumutat clubului de unde Poli l-a cumpărat vara trecută, Ceahlăul Piatra Neamţ (Liga III), iar Bujor se va întoarce mai devreme la gruparea de unde fusese împrumutat până în vară, Farul Constanţa. Nu în ultimul rând, Poli nu se va mai baza din această săptămână nici pe doi jucători care în toamnă au evoluat la Ştiinţa Miroslava, în Liga a III-a, portarul Denis Ciofu şi fundaşul Alexandru Azoiţei, ultimul, care aparţine de Poli, urmând să plece la Rapid Brodoc, tot în eşalonul trei. Reamintim, la un alt tânăr prezent la reunire, fundaşul stânga Florin Ionescu (Bucovina Rădăuţi), se renunţase înaintea testului de la finalul săptămânii trecute, iar doi dintre fotbaliştii care au evoluat în toamnă, atacantul ucrainean Mihailo Plohotniuk şi mijlocaşul argentinian Nicolas Del Priore, au plecat de mai mult timp din Copou, la CSM Slatina, respectiv Maipu (Argentina II).

Poli, care le-a dat ieri liber jucătorilor, vrea să rupă, în continuare, acordurile cu Fosu-Mensah, Cracea şi portarul austriac Tobias Knoflach (care nu s-a prezentat la echipă) şi va mai disponibiliza încă o serie de fotbalişti la finalul acestei săptămâni, Grozavu dorind să aibă un lot format din 25 de persoane. Pentru a evalua şi mai bine jucătorii, Politehnica a concretizat o idee cu care a cochetat săptămâna trecută şi a parafat un meci amical suplimentar faţă de cele pe care le anunţase iniţial. Astfel, sâmbătă, echipa ieşeană se va confrunta, pe teren propriu, cu Bucovina Rădăuţi, grupare din Liga a III-a, astfel că partidele de verificare de săptămâna viitoare, din Republica Moldova, nu vor mai fi primele ale anului.

Mai trebuie precizat că numărul plecărilor va creşte dacă Iaşul va concretiza achiziţionarea unui mijlocaş central şi a unui atacant, posturi descoperite în viziunea lui Grozavu.

Până la testul cu Bucovina, fotbaliştii ieşeni vor susţine în următoarea perioadă câte două antrenamente în fiecare zi, accentul fiind pus pe revenirea la o capacitate fizică optimă.

Comentarii